Economic, Stiri Brasov

ING Bank crește salariul minim brut în bancă la 3.750 de lei, adică 2.200 de lei net

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, va majora din luna aprilie a acestui an salariul minim brut din bancă la 3.750 de lei, a anunţat Michal Szczurek, CEO al băncii, în cadrul unei conferinţe de prezentare a rezultatelor pe 2018. În prezent salariul minim brut în cadrul ING Bank se situează la puţin sub 3.000 de lei.

Un salariu brut de 3.750 de lei ar însemna un câştig net de aproape 2.200 de lei. În prezent salariul minim net în cadrul ING se situează în jurul valorii de 1.800 de lei.

„Vrem să atragem cei mai buni oameni din piaţă, persoane care generează valoarea adaugată. Prin acestă majorare salarială dăm totoadată un semnal”, a spus Szczurek. ING Bank are circa 3.700 de angajati în România, iar circa 1.000 de oameni lucrează în zona de IT. Banca intenţionează să mai angajeze circa 200 de persoane în acest an.

ING Bank a raportat profit net de 685 de milioane de lei pentru 2018, ceea ce înseamnă o creştere cu 39%, faţă de 2017.

Veniturile au crescut cu 27%, până la 1,8 miliarde de lei, datorită avansului creditării şi a majorării dobâzilor, iar cheltuielile au crescut cu 15%, până la 854 de milioane de lei, ca urmare a majorării salariilor şi a investiţiilor în tehnologie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*