Stiri Brasov

Hrănitori speciale pentru păsările cântătoare, amplasate în Parcul Tractorul

Peste 20 de specii de păsări și mamifere din România au reușit să treaca de iarna cu ajutorul Societății Ornitologice Române (SOR), care a pus la dispozitia acestora peste 5.000 de kilograme de hrană, în cadrul proiectului „România Prinde Aripi”.

Proiectul a demarat din iarna anului 2015, cu hrănitori amplasate în marile parcuri din Capitala, iar de iarna trecută s-a extins și în alte mari orașe din țară, printre care s-a numărat și Brașovul. Astfel, în Parcul Tractorul au fost amplsate patru hrănitori pentru diferitele specii de păsări, care trăiesc în această oază de verdeață urbană. Totodată, a fost montat și un panou informativ, care să îi invețe pe oameni cum să ajute păsările cu adevărat, în loc să le facă rău, aruncându-le bucăți de pâine.

„Hrana suplimentara este destinată în special păsărilor cântătoare, majoritatea insectivore în perioada de cuibărit. Semințele de floarea soarelui sunt hrana ideală în perioadele de ger și zăpadă, când păsările nu reușesc sa găsească insecte”, au explicat reprezentații SOR. Aceștia subliniază faptul că pâinea și produsele de panificație nu sunt hrana potrivită pentru păsări.

La nivel național, în această iarnă au fost consumate de cele 20 de specii diferite de păsări peste 5.200 de kilograme de semințe de floarea soarelui.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Ceva pentru invazia de ciori nu se poate face?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*