IT, Stiri Brasov

O nouă aplicație mobilă prin care profesorii pot verifica dacă elevii au înțeles ce li s-a predat

O profesoară de matematică din Buzău a lansat o aplicație mobilă dedicată profesorilor, prin care aceștia pot primi feedback de la elevi. Tinerii vor răspunde anonim la chestionarul trimis de cadrul didactic, el având astfel ocazia ce a vedea dacă elevii au înțeles sau nu ceea ce li s-a predat.

„Acum vreun an am dat nişte formulare de feedback la o clasă, anonime desigur, pe hârtie. Unul dintre elevi a dat un răspuns care era mai puţin confortabil pentru mine, dar care mi-a fost cel mai de folos în acel moment. În aceeaşi măsura mi-a părut rău că ştiam cine era, i-am recunoscut scrisul. Aşa m-am gândit să compun o aplicaţie de feedback prin care să putem afla ceea ce doresc elevii să ne transmită şi poate pierdem pe drum, din diverse motive”, a scris profesoara Monica Mocanu pe pagina ei de Facebook.

Cu ajutorul colegilor săi, al echipei de programatori și al unui donator, aceștia au creat aplicația Teleskop a cărei utilizare este independentă și gratuită, în scopul obținerii rapide a opiniei elevilor, într-un mod anonim.

Profesorii au început să folosească noul instrument de coletare a opiniilor, ei chiar recomandând adăugarea facilității de a elabora propriile formulare, în funcție de specificul fiecărei or. De asemenea, au existat multe persoane care au apreciat această inițiativă, întrucât majoritatea tinerilor sunt introvertiți, fiindu-le dificil să exprime ceea ce simt în anumite cazuri.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*