Social, Stiri Brasov

Indemnizația pentru creșterea celui de-al doilea copil, cel puțin egală cu cea primită pentru primul

Luni, senatorii au aprobat un proiect de lege, prin care părintele care revine la muncă după încetarea concediului de creștere a copilului și intră într-un astfel de concediu în mai puțin de 12 luni de la finalizarea celui anterior, va beneficia de o indemnizație de creștere a copilului care nu va putea fi mai mare decât cea primită în cazul primului copil.

Proiectul stabilește că, în cazul în care din calcul rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cel primit în cazul copilului anterior, se va acorda cuantumul indemnizației lunare pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

Părintele va fi descurajat să se angajeze într-o nouă sarcină în perioada imediat următoare după concediul de naștere a copilului anterior, din motive economice, potrivit autorilor proiectului. De asemenea, ei au constatat că dacă unul din părinți nu solicită concediul de o lună pentru creșterea copilului, concediul și indemnizația se reduc cu o lună pentru celălalt părinte.

”În practică, ne lovim deseori de situația în care angajatorul, ori nu aprobă acest concediu de o lună pentru creșterea copilului, ori dispune încetarea raportului de muncă sau de serviciu după revenirea definitivă a salariatei/salariatului”, susțin autorii proiectului, conform profit.ro.

Angajatorul va avea așadar obligativitatea de a aproba concediul de o lună pentru creșterea copilului, dar și interdicția de a înceta raporturile de muncă sau de serviciu în această perioadă și implicit pe o perioadă de 6 luni după revenirea definitivă a părintelui în funcție.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*