Economic, Stiri Brasov

Francezii de la Leroy Merlin se gândesc să extindă magazinul din Brașov în 2020

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, cu 17 magazine în România, ia în calcul să extindă magazinul de la Brașov în 2020. Deocamdată, francezii pariază în 2019 pe digitalizare, având în plan să facă primii paşi pentru des­chi­de­rea magazinului online. Com­pa­nia pune astfel la bătaie câte­va milioane de euro, esti­mând că vânzările prin inter­me­diul site-ului vor contribui ulterior, într-o pro­por­ţie din ce în ce mai mare, la cifra de afaceri.

„În 2019, atacăm digitalizarea companiei şi lan­săm magazinul online. Investiţia va fi de mai mul­te milioane de euro. În primă fază, oa­menii vor putea comanda şi ridica produ­se­le din ma­ga­zine, urmând ca, din 2020, pro­dusele să fie li­vra­te direct acasă la client. Credem că online-ul va avea o contribuţie de circa 5-10% în pri­mul an la cifra de afaceri. Anul 2019 este pentru noi anul digitalizării“, spune Frédéric Lamy, direc­tor general al Leroy Merlin România.

Retailerul va face teste într-o primă fază, în marile oraşe în care este prezent, comenzile pe site urmând să fie disponibile începând cu luna septembrie.

Afacerile retailerului au sărit anul trecut de două miliarde de lei (500 milioane de euro), po­tri­vit şefului companiei, faţă de circa 1,7 mi­liar­de de lei în 2017. Magazinele Leroy Merlin se află în oraşe cu pes­te 100.000 de locuitori şi au în total 2.500 de angajaţi, cu o medie între 100 şi 200 de angajaţi per magazin. În 2018, prin cifra de afa­ceri, Leroy Merlin a fost al doilea jucător din piaţa locală de bricolaj, după reţeaua Dedeman, fondată de antrepre­no­rii Dragoş şi Adrian Pavăl.

Francezii de la Leroy Merlin au deschis în 2015 primul magazin din Transilvania în locul fostului magazin bauMax din Brașov. Magazinul este dispus pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați și are o echipă de aproape 100 de angajați.
Reţeaua Leroy Merlin numără în prezent 17 magazine, iar Frédéric Lamy spune că fran­cezii vor să crească numărul de unităţi, însă ce le împiedică demersul este birocraţia de care s-au lovit până acum şi timpul în­de­lun­gat nece­sar pentru obţinerea autorizaţiilor de construire.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*