Social, Stiri Brasov

Aproape 36.500 de brașoveni riscă amenzi de până la 4.000 de lei pentru că nu își fac nevoile regulamentar

Brașov. 2019. Județ european, care pare să fie unul din motoarele economice ale unei țări prăfuite și uitate de guvernanți.

În acest frumos județ, din cele 237.173 de gospodării care au rezultat la ultimul recensământ, doar 201.676 au toaleta legată la canalizare. Interesant este că dintre acestea aproape 195.000 au toaleta în locuință, în timp ce alți 6.075 au toaleta în clădire, dar în afara locuinței. Alți 1.225 de brașoveni au toaletă regulamentară, legată la canalizare, dar în afara imobilului.

De aici încep, însă, problemele. 36.497 de locuitori ai unuia dintre cele mai puternice județe din punct de vedere economic au toalete care nu sunt legate la canalizare, deci nu își fac nevoile regulamentar din punctual de vedere al guvernanților, care au anunțat că vor emite un proiect de act normative prin care îi vor amenda pe „infractorii” care merg în fundul casei în caz de „chemarea de naturii” cu sume între 2.000 și 4.000 de lei.

Interesant este că dintre aceste 36.500 de gospodării, 4.099 nici măcar nu au toaletă. Și nici nu au o problemă cu asta. Mai mult, 1.125 de brașoveni aveau toalete în casă, chiar dacă nu erau legate la canalizare. Semn că nici bibelourile nu mai sunt ce erau.

Dacă ne referim la municipiul Brașov, cel mai frumos oraș al județului, perla coroanei, cum s-ar spune, trebuie remarcat că 262 de concetățeni nu au deloc toaletă.

În general, în municipiul Brașov locuitorii au fost prevăzători și și-au legat toaletele la canalizare înainte de apariția Guvernului Videle. Doar circa 1.000 dintre ei nu s-au gândit ce ghinion se va abate la fundul lor odată cu ajungerea la Palatul Victoria a unei coafeze din Teleorman. 36 dintre aceștia au toaleta în casă, dar e pe post de bibelou. 337 au wc-ul undeva prin clădire, iar alți 253 îl au în afara clădirii. Mai este cazul a peste 260 de locuitori ai municipiului Brașov care nici măcar nu au curte să își amenajeze o toaletă în fundul acesteia.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*