Imobiliare, Stiri Brasov

Calea Poienii, țintită din nou de către dezvoltatorii imobiliari. Un bloc și un hotel, „în cărți”

Piața imobiliară a Brașovului este într-o continuă dezvoltare și, deocamdată, nu arată semne de criză, ținând cont că există cerere pentru noi locuințe.

Astfel, expansiunea imobiliară a Brașovului continuă într-un ritm alert, iar noi zone, care nu erau de interes până nu demult, au intrat în atenția dezvoltatorilor imobiliari și se prefigurează deschiderea unor noi șantiere. După cum a declarat arhitectul șef al Brașovului, Marilena Manolache, pentru revista de business Forward Brașov, una dintre zonele unde construcțiile stagnaseră, dar interesul dezvoltatorilor pentru demarearea de noi proiecte s-a reaprins, este chiar stațiunea Poiana Brașov. „Au apărut intenții pentru construcția de noi unități de cazare în stațiune, fie că vorbim de vile turistice, de hoteluri sau apart-hoteluri cu mai multe camere. Există zone care pot fi dezvoltate, însă, deocamdată, proiectele se află în stadiu incipient, respectiv în faza elaborării documentațiilor de urbanism. De asemenea, este în curs de autorizare și un proiect ce vizează construcția unei baze de tratament și recuperare în Poiana Brașov”, a explicat arhitectul-șef al Brașovului.

Astfel, în ultimele luni, au fost eliberate mai multe certificate de urbanism atât pentru construcția unor noi hoteluri și aparthoteluri, cât și pentur amenajarea de vile turistice sau pensiuni. Și Calea Poienii revine în atenția dezvoltatorilor imobiliari, după ce odată cu criza din 2008, unele proiecte au fost abandonate și au fost finalizate cu greutate în ultima perioadă. Astfel, Primăria Brașov a eliberat un certificat de urbanism în vederea construcției unui bloc de locuințe colective, dar și a unui hotel pe Calea Poienii. Pe această stradă, au fost construite în ultimii ani locuințe în zona rezervorului de apă de vizavi de unul dintre pavilioanele Spitalului de Pneumoftiziologie. Certificatul de urbanism pentru noile investiții imobiliare de pe Calea Poienii a fost solicitat de către un om de afaceri brașovean care este asociat într-o firmă de construcții de la poalele Tâmpei. Prin acest document sunt stabilite condițiile în care se poate construi în zonă, fiind documentul preliminar în vederea obținerii celorlalte avize pentru autorizația de construire.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*