Economic, Stiri Brasov

Elvețienii de la Sika România și-au dublat business-ul în ultimii cinci ani

Producătorul elveţian de mortare şi adezivi pentru construcţii Sika, care își are la Brașov sediul pe România, aproape şi-a dublat afacerile de pe piaţa locală în ultimii cinci.

Astfel, rezultatul din 2018 s-a situat la circa 160 de milioane de lei (35 milioane de euro), potrivit datelor transmise de companie şi a celor existente pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Sika România a înregistrat (în 2018 – n. red.) un al cincilea an consecutiv de creştere a cifrei de afaceri şi a profitabilităţii, înregistrând o medie de creştere anuală cu două cifre procentuale, respectiv aproape dublarea cifrei de afaceri în perioada raportată (2013-2018 – n. red.)“, spune Laurenţiu Ştefănescu, general manager al Sika România.

Datele de la Ministerul de Finanţe arată că Sika avea în România 56 de angajaţi în 2017. Profitul companiei a fost de peste 800.000 de lei în acelaşi an, înregistrând un avans anul trecut. „2018 a fost un an aşa cum ne-am obişnuit în ultima perioadă, fără investiţii majore susţinute din partea autorităţilor în domeniul infrastructurii, însă cu focus în mediul investiţiilor private din domeniile office şi rezidenţial.

Oficialii de la Sika România ţintesc să crească pe piaţa locală atât organic, prin investiţii, cât şi prin achiziţii. În acest sens, la finalul anului trecut, elveţienii au cumpărat o fabrică de materiale de construcţii din grupul Arcon, fondat de omul de afaceri Ioan Ţiţeiu. Achiziţia a cuprins doar divizia de membrane pentru sisteme de acoperişuri şi hidroizolaţii, nu şi celelalte companii ale grupului.

„În cursul acestui an urmează să finalizăm procedura, după obţinerea aprobării din partea Consiliului Concurenţei“, mai spune Laurenţiu Ştefănescu.

Până la finalizarea tranzacţiei, din portofoliul actual al Sika România fac parte două unităţi de producţie, una de aditivi pentru betoane, la Braşov, şi una de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, în localitatea Căpuşu Mare, din judeţul Cluj.

Fabrica din Braşov are o producţie de 10.000 de tone pe an, iar cea din Cluj produce 50.000 de tone pe an de mortare şi adezivi, atât pentru sectorul industrial, cât şi pentru cel rezidenţial.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*