Economic, Social, Stiri Brasov

Un serviciu de închiriere a trotinetelor electrice vizează extinderea la Brașov

Iulian Pădurariu, cofondatorul Flow, lansează un sistem de sharing de trotinete electrice, în care a investit un milion de euro și care se vrea o alternativă la traficul aglomerat din Capitală și Cluj-Napoca.

 „În primă fază vom distribui 1.000 de trotinete în Bucureşti şi Cluj. Ne gândim şi la alte oraşe din România, dar trebui să luăm în calcul şi forma de relief care se regăseşte în oraşele pe care le vizăm“, a spus Iulian Pădurariu, cofondator Flow, sistem de sharing de trotinete electrice. Orașele vizate pentru extindere sunt brașov, Timișoara și Iași.

Iulian Pădurariu este unul dintre fondatorii companiei Pony Car Sharing, care operează serviciul de carsharing GetPony, însă a ieşit din acest business în toamna anului trecut.

Antreprenorul a spus că trotineta electrică este unul dintre vehiculele cu cea mai mare rată de acceptabilitate şi folosire din ultimul deceniu, trendul luând naştere în urmă cu aproximativ doi ani în San Francisco. „În sensul că vorbim de un număr mare de trotinete electrice puse pe piaţă în ultimii doi-trei ani.“

El a explicat că sistemul de sharing de trotinete electrice funcţionează folosind o aplicaţie mobilă care îţi arată pe o hartă o anumită arie de acoperire în care poţi găsi aceste vehicule. „Tot aplicaţia îţi oferă acces la trotinetă. Ele sunt parcate legal pe o anumită arie de unde le poţi accesa liber sau pot fi găsite, să zicem, legate de un anumit suport, care poate fi un suport smart care încarcă trotineta, spune câte locuri sunt disponibile etc.“

Din punctul de vedere al businessului, avantajele pe care le aduce acest sistem de sharing de trotinete electrice sunt în primul rând la nivel de investiţie, „pentru că investiţia necesară într-un astfel de vehicul este mult mai mică şi în al doilea rând numărul de curse care pot fi efectuate într-o singură zi de un vehicul este mult mai mare. Adică într-o singură zi poţi să ai minimum zece curse cu trotineta. Tind să cred că acest gen de business are un interval mai scurt de recuperare a investiţiei.“ Iulian Pădurariu a spus că trotinetele sunt achiziţionate din China, iar costul unei trotinete care are integrat şi un hardware special pentru acest sistem de sharing este de 500 de euro.

În plus, antreprenorul a menţionat că businessul poate fi francizat foarte uşor. Spre exemplu, un potenţial francizat primeşte un pachet de 10 trotinete şi informaţii despre cum funcţionează sistemul şi cum trebuie gestionat acest sistem, contra unei sume de bani, iar pe plan local francizatul îşi poate dezvolta o microreţea de trotinete electrice.

În prezent, sistemul de sharing de trotinete electrice Flow se află în faza de beta, urmând ca în primăvara aceasta să îşi înceapă activitatea. „Momentan suntem în fază de beta, optimizăm tot ce înseamnă procese de tehnologie, pentru că sunt câteva mici provocări şi vrem să fim atenţi la anumite procese. Încă suntem la faza în care «ne jucăm» atât cu Excelul cât şi cu percepţia consumatorilor legat de cât ai plăti pentru a folosi acest serviciu.“

În ceea ce priveşte costul folosirii unei trotinete electrice, cofondatorul a spus că cel mai probabil vor adopta două modele de plată. Astfel, o metodă ar fi plata la fiecare folosire – 2 lei preţ de pornire şi taxare de 20 de bani la fiecare minut, ceea ce ar însemna un leu în plus la fiecare cinci minute – şi abonamente lunare.

Cat va costa închirierea unei trotinete

Conform antreprenorului, vor exista doua tipuri de prețuri. Primul, pe modelul vestic, va fi adaptat prețurilor de pe piața locală. Plecatul de pe loc ar urma să fie taxat cu 2 lei apoi, pentru fiecare minut parcurs cu trotineta electrica, se vor plăti câte 20 de bani (1 leu pentru 5 minute scurse). Cea de-a doua modalitate de plată este cea bazată pe abonament – „all you can eat”– care va costa in jur de 50 de euro lunar, clientul urmând să aibă acces nelimitat la întreaga flotă de trotinete.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*