Stiri Brasov, Timp liber

Primăria investește 2,24 milioane de lei pentru a omologa internațional bazinul de la Gară. Va deveni a doua piscină olimpică din țară cu o astfel de certificare

O firmă din Cluj ar urma să demareze în perioada următoare o serie de lucrări de retehnologizarea a Bazinului Olimpic de la Gară.

Braşovul va deveni al doilea oraş din ţară, după Bucureşti, care va avea un bazin olimpic omologat pentru competiţii internaţionale. Acestă posibilitate a fost discutată încă de acum doi ani de către reprezentanții Primăriei Brașov și cei ai Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, iar, anul trecut, edilii au început demerusrile în vederea achiziției unor noi echipamente necesare pentru această omoloare. În conformitate cu estimările, costul acestei tetehnologizări era de 2,25 milioane de lei, iar la licitația lansată s-a înscris o singură firmă, respectiv Seratel Electronics. Oferta acesteia a fost conformă cu cerințele, astfel că Primăria i-a atribuit contractul, iar în perioada următoare se va apuca de treabă.

Printre noile dotări care ar urma să fie achiziționate se numără platforme și block start-uri agreate de Federația Internațională de Natație, un dispozitiv acustic pentru start, de asemenea agreat de către organismul internațional în domeniu, toch pad-uri pentru cele 10 culoare de concurs, dar și o tabelă de scor compatibilă cu interfața acvatică și un softwear special.

Peste 30 de milioane de lei, investiția în bazin

Noul Bazin Olimpic Braşov a fost dat în folosinţă în aprilie 2013, după o reabilitare care a durat doi an şi care a presupus practic o construcţie nouă, care acum are trei niveluri. Bazinul propriu-zis are 50 de metri lățime x 25 metri lungime și 2 metri adâncime, zece 10 culoare şi 658 de locuri în tribună, 12 fiind special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi, şi întruneşte astfel principalul criteriu pentru a deveni un loc de desfăşurare a competiţiilor de înot. Investiția a costat 29,7 milioane de lei, fără TVA, Primăria Braşov suportând 30% din costuri, restul fiind bani de la Guvern.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*