Stiri Brasov, Timp liber

Un parc de 13.500 de mp „La Iepure”. Lucrările de amenajare, estimate la 8,86 milioane de lei

În vederea regenerării urbane a zonei de agrement „La Iepure”, Primăria Brașov a întocmit un proiect pentru accesarea unei finanțări europene. Odată cu definitivarea studiului de fezabilitate, consilierii locali au arobat indicatorii tehnico-economici aferenș investiției. În conformitate cu proiectul preliminar, amenajarea unui parc de agrement și de relaxare pe o suprafață de 13.500 de mp în această zonă va costa 8,86 milioane de lei. Finanţarea va fi solicitată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, astfel că, în cazul în care cererea va fi aprobată, municipiul Braşov va asigura o cofinanţare de 2% din valoarea eligibila a proiectului, în cuantum de 177.286 lei, plus cheltuielile neeligibile ce pot apărea pe perioada derulării investiţiei

Proiectul va consta în amenajarea unui spaţiu multifuncţional de recreere şi sport, cu o suprafaţa de aproximativ 13.500 mp. În acest perimetru vor fi amenajate mai multe terenuri de sport, locuri de joacă, dar și o zonă de conduită în trafic pentru tinerii bicicliști, pe o suprafață de 1.500 mp, unde vor fi simulate condiții de trafic reale, astfel ca bicicliștii să aibă posibilitatea să învețe și să experimenteze în deplină siguranță modul de conduită al unui ciclist în trafic.

Edilii braşoveni au planuri mari încă din 2013 cu această zonă de la marginea cartierului Valea Cetății. Consilierii locali au aprobat de atunci un studiu de oportunitate aferent întocmirii Planului Urbanistic Zonal pentru acest perimetru în vederea transformării sale în zonă de agrement. Proiectul viza de asemenea transformarea perimetrului în zonă de agrement, unde să fie amenajate terenuri de tenis sau de fotbal, acoperite, dar şi alte facilităţi.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*