IT, Stiri Brasov

Contribuabilii își pot completa declarația unică folosind o aplicație online

Platforma gratuită de calcul al salariilor și veniturilor, CalculatorVenituri.ro, creată și administrată de Romanian Sotfware, lansează o aplicație online care îi va ajuta pe contribuabili să își completeze declarația unică și să își calculeze impozitele datorate statului din activități independente. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store.

“Aplicația noastră îi ghidează pas cu pas pe toți cei care trebuie să depună declarația pentru evidențierea veniturilor din activități extrasalariale. În funcție de tipul de activitate derulată de contribuabil, pe baza venitului brut, aplicația îi <<populează>> declarația cu valoarea impozitului pe venit si a contribuțiilor sociale datorate, dacă este cazul”, a declarat Mihaela Colesnic, manager de produs pentru CalculatorVenituri.ro.

Fisnul nu mai emite și nu le mai trimite contribuabililor decizii de impunere pentru veniturile din activități independente din 2018. Acesta merge pe autoimpunerea pentru persoanele fizice, exact așa cum face și pentru cele juridice. În acest sens, până pe 15 martie 2019, contribuabilii vor trebui să completeze, să calculeze impozitul și contribuțiile sociale și să depună declarația pentru veniturile din 2019 și estimarea de venituri pentru 2019.

“Responsabilitatea calculării impozitelor și depunerii revine integral contribuabililor cu venituri din activități extrasalariale. Ulterior, aceștia pot fi controlați de inspectorii fiscali dacă au plătit corect sau nu impozitele. Autoimpunerea persoanelor fizice este un proces nou, care presupune cunoașterea legislației fiscale”, a explicat Mihaela Colesnic, potrivit economica.net.

Constribuabilii vor putea să își încarce datele pe CalculatorVenituri.ro, unde există o secțiune specială numită Declarația Unică, pentru a primi în mod graduit o declarație pe an, cu toate veniturile și impozitele calculate automat. Această platformă reprezintă un calculator gratuit de salarii, care facilizează calculații rapide de la brut la net și de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscal, mandate de director, administrator, convenții civile, drepturi de autor și PFA.

Estimările actuale arată că, în România, sunt aproximativ 960.000 de persoane care obțin venituri din activități independente, acestea având diferite forme precum PFA (Persoană Fizică Autorizată), ÎF (Întreprindere Familială), PFI (Persoane Fizice Independente), fie că activează în domeniul profesiilor liberale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*