Stiri Brasov, Timp liber

FOTO Un brașovean a investit 50.000 de lei într-o afacere cu cadouri unicat, produse din piese reciclate

O alternativă reală și creativă pentru cadourile de business obișnuite și lipsite de personalitate. Așa poate fi descris în câteva cuvinte ArizanUrban.ro, o afacere originală care s-a născut la Brașov.

Alegerea cadourilor pentru partenerii de afaceri sunt o reală problemă pentru multe persoane. Brașoveanul Radu Ștefan a decis să pună la punct un business care să vină în sprijinul acestora și a crat ArtizanUrban.ro, un magazin virtual care oferă o serie de cadouri, care mai de care mai deosebite și mai originale. După cum ne-a declarat antreprenorul, care este de profesie programator, ideea a reușit să scoată din impas un număr mare de oameni care doreau să își impresioneze partenerii de afaceri sau să le arate acestora, într-un mod plăcut și prietenos, cât de importanți sunt pentru parteneriatul în care sunt implicați.

„Ideea ArtizanUrban e mai veche și a apărut la scurt timp după lansarea LaCercei.ro, în 2012, însă a prins cu adevărat contur abia de anul acesta. Odată cu proiectul ArtizanUrban am diversificat și portofoliul La Cercei.ro și sub acest nume nou ne adresăm în principal companiilor. Am făcut o serie de cercetări și am descoperit că, la nivel local, competitorii noștri se axează în mare parte pe coșurile cadou tradiționale și acoperă doar perioadele sărbătorilor religioase. ArtizanUrban poate fi în schimb, soluția potrivită atât pentru cadourile business din aceste perioade, dar și pentru conferințe ori alte evenimente ocazionale de peste an”, a explicat Radu Ștefan. Acesta ne-a mărturisit că a ales acest nume pentru afacerea sa, pentru că este unul sonor, dar și cuprinzător si descrie cu exactitate realitatea din spatele acesteia.

Cum sunt realizate cadourile

ArtizanUrban este format practic din două persoane, care reușesc să confecționeze și să ofere cadouri unicat. Acestea sunt realizate de fapt din piese provenite de la ceasuri stricate și alte mecanisme care nu funcționează. Astfel, piulițele, șuruburile și mecanismele vechi sunt transformate în bijuterii, tablouri, logouri sau alte creații ce poartă povești interesante. „Cadourile business realizate manual sunt rezultatul multor ore de muncă, sunt pasiune, devotament și interes, iar aceste calități sunt apreciate de toți colaboratorii. Tablourile și bijuteriile create din mecanisme reciclate provenite de la ceasuri, nu sunt doar unice și originale, ci sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Datorită interesului pe care îl arătăm fiecărui client, chiar și cele mai năstrușnice idei devin realitate, elementele abstracte prind contur, iar cadourile create nu sunt doar originale, ci sunt piese artistice realizate pentru a evidenția caractere”, ne-a spus Diana, care este responsabilă de creație și producție.

Cât costă un astfel de cadou

În ceea ce privește prețurile pentru un astfel de cadou, acestea variază în funcție de cerințele clientului, dar și de cantitate, dimensiuni, nivel de detaliu, sau materialele necesare. Prețurile pot pleca de la 50 de lei, iar cel mai scump cadou de business creat până acum a ajuns la suma de 1.000 de lei.

Până acum, cele mai căutate cadouri produse de artizanii brașoveni au fost butonii de cămașă și tablourile personalizate, iar perioada cu cele mai multe vânzări, este, de regulă, cea a sărbătorilor de iarnă. Printre clienții brașovenilor se numără și nume mari. „Anul trecut, am fost Official Merchandising Partner la Electric Castle. Am creat pentru ei cercei și pandantive personalizate, produse care au fost comercializate în cortul oficial de festival merchandise. Avem, de asemenea, o colaborare durabilă cu Techsylvania; am realizat butoni personalizați pentru evenimentele pe care le-au organizat în 2017 și 2018. Am confecționat și cadourile oferite la Dracula Film Festival în 2016, dar și cadouri corporate pentru Unikat Group”, ne-a mărturisit Radu. 

Materie primă din reciclări

Dacă în cazul „LaCercei.ro” procesul de producție a devenit deja mai simplu, având la bază anumite modele de produs, în cazul cadourilor artizanale, nu există produse identice, ținând cont că sunt folosite diverse piese de ceas. „Designul cadourilor este discutat în linii mari cu clientul până înțelegem ce se dorește, iar apoi trecem la creația efectivă, după specificațiile discutate. Materia primă provine în proporție de 40-50% din reciclări, iar restul e secret”, ne-a destăinuit brașoveanul care a pus bazele acestei afaceri unicat la noi în țară. De asemenea, acesta intenționează să își extindă producția și să mai angajeze oameni. Până acum, Radu Ștefan estimează că a investit în cele două afaceri conexe aproximativ 50.000 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*