Imobiliare, Stiri Brasov

Patru blocuri din Făgăraș vor fi reabilitate termic cu șase milioane de lei, în cadrul unui proiect european

Patru blocuri din municipiul Făgăraș vor fi reabilitate termic cu fonduri nerambursabile.  Proiectul, cu o valoare totala de peste sase milioane lei, a fost semnat de catre primarul municipiului Fagaras, George Sucaciu si de catre directorul general al ADR Centru, Simion Cretu, fondurile fiind alocate din bugetul regional al Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3: „Reabilitarea termica a blocurilor prin POR 2014-2020.

Obiectivul general al acestui proiect il reprezinta cresterea eficientei energetice a cladirilor rezidentiale din municipiul Fagaras si imbunatatirea conditiilor de viata a locuitorilor acestuia prin valorificarea conditiilor de confort interior, reducerea consumurilor energetice si scaderea emisiilor poluante. Cresterea eficientei energetice a cladirilor rezidentiale din municipiul Fagaras se va asigura prin realizarea unor lucrari de interventie care sa determine diminuarea consumurilor energetice pentru incalzirea apartamentelor, in conditiile asigurarii si mentinerii climatului termic interior, prin limitarea pierderilor de caldura catre mediul exterior, precum si ameliorarea aspectului urbanistic al localitatii.

„Inca de cand am devenit primar, am decis ca, impreuna cu echipa de edili, sa imbunatatim calitatii vietii in oras si speram sa ne realizam obiectivul, acela de a asigura servicii publice la un inalt nivel calitativ, care sa corespunda cerintelor vietii urbane moderne in municipiul Fagaras. In urma cu aproape doi ani am semnat proiectul privind reabilitarea Cetatii din inima urbei noastre, printr-un alt proiect REGIO de aproape 22 milioane lei. De aceasta data aducem o veste buna pentru mai mult de 350 persoane, care locuiesc in cele patru blocuri ce vor fi reabilitate si care, incepand cu luma mai 2020, cand vom finaliza proiectul, se vor bucura de conditii mult mai bune in locuinte, iar in iarna cealalta vor plati facturi la jumatate fata de valoarea actuala. Sectorul energetic are o importanta deosebita pentru dezvoltarea economico-sociala si imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor nostri si, de aceea, investim fonduri europene, pentru a reduce si presiunea pe bugetul local, pe care il putem directiona catre investitii”, a declarat  Sucaciu.

Proiectul are o valoare totala de 6,01 milioane lei, din care 3,42 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de catre Primaria municipiului Fagaras, respectiv 60,00% din valoarea eligibila a proiectului (adica 748.749,56  euro nerambursabili). Beneficiarii finali ai acestui proiect sunt insa 159 de proprietari  din blocurile de locuinte  amplasate pe Str. Teiului, Bloc 51A, Str. Campului, Bloc 4, Scara A,B,C, str. Campului, Bloc 5, Scara A,B,C,, respectiv blocul amplasat str. Campului, Bloc 6, Scara A,B,C. Acestia vor beneficia de imbunatatirea confortului termic interior al apartamentelor, reducerea pierderilor de caldura si a consumurilor energetice si, ca urmare, de reducerea costurilor de intretinere pentru incalzire. De asemenea, prin alocarea finantarii din fonduri europene, guvernamentale si locale, cetatenii vor beneficia de o reducere substantiala a costurilor de investitie, avand astfel acces la lucrari pe care nu le-ar fi putut realiza din fonduri proprii.

Astfel prin proiect si fondurile alocate se propun solutii de izolare termica a peretilor exteriori, izolarea termica a zonei de intrare in scara, izolarea termica perimetrala a ferestrelor, bordarea cu fasii orizontale continue de vata minerala bazaltica rigida a planseelor, izolarea termica a soclului, izolarea termica a planseului peste subsol si termoizolarea planseului peste ultimul nivel. De asemenea, se vor mai realiza lucrari de inlocuire a tamplariei exterioare la camere si balcoane, inclusiv a tamplariei aferente accesului, inchiderea balcoanelor si/sau a logiilor, dotarea instalatiei cu corpuri noi de iluminat economice de tip LED si montarea senzorilor de miscare pentru iluminatul din casa scarii si acces in cladire. Alte masuri conexe ce vor fi intreprinse sunt desfacere/refacere tencuieli exterioare la fatadele deteriorate; reparatii tencuieli in jurul golurilor dupa desfacerea tamplariei din lemn existente si desfacerea termosistemului existent. Pentru realizarea termoizolatiei planseului peste ultimul nivel se propune desfacerea straturilor izolatoare existente; montarea unei balustrade metalice de protectie la terasa, ancorata pe contur, langa atic, iar acolo unde teava de alimentare cu gaz a imobilului incomodeaza montarea polistirenului se va proceda la demontarea si re-montarea ulterioara a acesteia. Prin acest proiect se vor reduce de peste trei ori consumul anual specific de caldura si la mai putin de jumatate din cat este acum, consumul anual de energie primara.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*