Stiri Brasov, Turism

Aro Palace își renovează fațada cu 665.000 de lei ca să nu plătească un impozit de cinci ori mai mare

Conducerea companiei hoteliere Aro Palace a luat decizia de a investi 665.000 de lei în modernizarea fațadei aripii vechi a hotelului Aro Palace, după ce la finele anului trecut Primăria Brașov a notificat societatea că în cazul nerenovării fațadei impozitul pe clădirea respective va crește de cinci ori.

Primăria Braşov a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre ce vizează stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2020. Teoretic, proiectul nu prevede modificări ale acestor dări, care ar urma să rămână la nivelul lui 2019, însă, totuși, acestea ar urma să fie indexate cu un procent de 1,34%, respectiv indicele de inflaţie stabilit pentru anul 2018.

Anul trecut însă, deși în proiectul inițial nu se luau în calcul majorări consistente, după ce bugetul Brașovului a fost vitregit de aproximativ 75 de milioane de lei de la bugetul de stat, în luna aprilie, aleșii Brașovului au decis să aplice totuși o majorare a impozitelor cuprinsă între 10 și 15%. Astfel, ținând cont de această experiență, dacă bugetul Brașovului va rămâne din nou cu unele minusuri, nu este exclus ca în aprilie, când se vor stabili de fapt aceste taxe aferente lui 2020, să se mai aplice unele indexări de substanță.

În schimb, proiectul de hotărâre aduce o noutate în ceea ce-I privește pe proprietarii de terenuri și imobile lăsate în paragină. Aceștia ar urma să plătească un impozit majorat cu 500%, în baza unor criterii care vor fi stabilite ulterior. Se vor aplica însă facilități la plata impozitelor în cazul proprietarilor care au executat pe cheltuiala proprie lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a imobilului. Tot de anul viitor ar urma să se plătească o taxă taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Braşov, prin aplicarea unui tarif de 1 leu/zi/turist.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*