Imobiliare, Stiri Brasov

A fost declarat falimentul Signature Real Estate, ultima încercare imobiliară a lui „Dumnezeu” Cămârzan

Judecătorii Curții de Apel au aprobat, săptămâna trecută, intrarea în procedură simplificată de faliment a societății Signature Real Estate, după aproape un an și jumătate de insolvență. Signature real Estate a fost cea mai recentă încercare imobiliară a antreprenorului Dan Cămârzan, autointitulat „Dumnezeu”. Creditorii companiei au solicitat plata a 19,39 milioane de lei (4,2 milioane de euro), cel mai important creditor fiind milionarul american de origine evreiască Avi Zikry, care a creditat compania cu 7,79 milioane de lei. Printre creditori se află și fostul fotbalist al celor de la Dinamo Kiev, FC Brașov și Rapid, Tiberiu Ghioane, care are de recuperate peste 275.000 de lei.

În urmă cu doi ani, Dan Cămârzan, anunța că a reușit să convingă cumpărătorii – aproximativ 90 – să aibă răbdare până la finele lui 2019, când urma să livreze proiectul integral. Totuși, potrivit acestora, nimeni nu a semnat acel acord, toți solicitând returnarea sumelor achitate.

Proiectul Signature era anunțat în urmă cu trei ani – o investiție de 14 milioane de euro în 300 de locuințe în două clădiri cu 14 și, respectiv, 7 etaje. Acestea ar fi trebuit livrate integral în 2017, mai ales că se promitea că se va lucra cu o nouă tehnologie care va permite o construcție rapidă.

Unul dintre investitorii atrași în proiectul imobiliar este Avi Zikry, co-fondator al start-up-ului new-yorkez ClickandImprove.com, o platformă care permite americanilor să contracteze de acasă servicii de renovare ale caselor sau apartamentelor în care locuiesc.

Complexul urma să fie construit în locul pe care cu ani în urmă omul de afaceri Dan Cămârzan intenționa să ridice un proiect de birouri – Kronvest Business Park. Proiectul a fost însă abandonat odată cu venirea crizei. Cămârzan intenționa să investească 30 de milioane de euro în trei clădiri de birouri clasa A cu 8, 9 și 16 etaje. Cămârzan a mai intrat în faliment și cu unul din blocurile construite în complexul Tâmpa Gardens, mai bine de jumătate dintre apartamente fiind nelocuite și scoase la vânzare de mai bine de patru ani fără a-și găsi cumpărător.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*