Imobiliare, Stiri Brasov

Conceptul arhitectural al ansamblului Urban Plaza, de pe strada Carpaților, avizat de urbaniști

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului a avizat în ședința de săptămâna aceasta conceptul arhitectural, dar și studiul de însorire pentru noul cartier pe care îl va construi compania Urban Invest pe strada Carpaților.

Pe terenul de 10 hectare de pe strada Carpaților, unde a funcționat pe vremuri fabrica Prefa, dezvoltatorul imobiliar Urban Invest va demara un nou proiect ce presupune construcția unui ansamblu rezidențial și de birouri. În vederea demarării lucrărilor în această primăvară, în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului din cadrul Primăriei Brașov, a fost avizat conceptul arhitectural, dar și studiul de însorire pentru noile imobile.

Urban Plaza, cum a fost botezat noul cartier, este un proiect mixt ce va fi compus din peste 20 de clădiri, ce vor însuma aproximativ 2.000 de apartamente. După cum ne-a declarat Dana Dumitrescu, director de marketing Urban Invest, proiectul a intrat în linie dreaptă, din această lună începând vânzările, iar din primăvară urmând să se treacă efectiv la construcția primelor două clădiri.

În noul complex rezidențial, vor fi ridicate și cele mai înalte clădiri de la poalele Tâmpei, cu o înălțime de 70 de metri, și 20 de etaje. Ansamblul rezidențial va fi prevăzut cu o grădiniță, dar și cu o zonă comercială, care va cuprinde un supermarket, o farmacie, o bancă și o zonă de dining cu mai multe restaurante și cafenele, desfășurate pe o suprafață de aproximativ 4.500 de metri pătrați. În imediata apropiere a zonei de dining, va exista și o zonă de divertisment cu un club al copiilor, precum și un centru spa&fitness proiectat cu o piscină semi-olimpică și un centru de frumusețe și îngrijire personală, toate desfășurate pe o suprafață totală de 6.000 de metri pătrați. „Credem că Urban Plaza va atrage foarte mulți investitori, fiind un proiect echilibrat, cu o poziționare foarte bună, într-un oraș în plină dezvoltare. Toată experiența acumulată în ultimii doisprezece ani a echipei Urban Invest se regăsește în proiectarea acestui ansamblu rezidential, care va modifica linia de orizont a Brașovului”, ne-a declarat Ionuț Angheluș, proprietarul Urban Invest.

Proiect al celui care a desenat „a VIII-a minune a lumii”

Nelipsite din cadrul proiectului vor fi spațiile verzi. De altfel, întregul ansamblu este proiectat în jurul unui parc, desenat de cel mai mare arhitect peisagist din Europa și unul dintre cei mai cunoscuți din lume, celebrul Gianfranco Paghera. Artistul italian este recunoscut și pentru proiectarea peisagistică a celei „de-a VIII-a minuni a lumii”, Palm Jumeirah, din Dubai.

Noul ansamblu va fi finalizat în următorii șae ani

După cum ne-au declarat reprezentanții Urban Invest, primele apartamente din noul complex rezidențial ar urma să fie predate la cheie în anul 2020. „Lucrările vor demara în primăvară și se vor executa etapizat. În conformitate cu detaliile de proiectare, construcția întregului ansamblu rezidențial se va derula pe o perioadă de aproximativ șase ani”, a precizat Dana Dumitrescu.

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*