Stiri Brasov, Turism

FOTO După ce a vândut 12 ani utilaje de construcții, un brașovean s-a apucat de turism. Acum a obținut fonduri europene pentru ture cu bicicleta electrică până pe Vârful Omu

Brașovenii de la Backcountry Romania, prima companie care facilitează ture cu bicicletele electrice prin toată România încă din 2016, de pe dealurile Transilvaniei până la Vf. Omu, au obținut o finanțare de 40.000 de euro din fonduri europene pentru realizarea de turururi cu e-bike-urile.

Bicicletele cu asistență electrică sunt o soluție activă, sustenabilă și ecologică pentru turismul cultural și de agrement. Tehnologia inovatoare de asistență la pedalare face plimbarea cu aceste biciclete accesibilă unui număr foarte mare de persoane care altfel ar considera aceste tururi foarte dificile sau chiar imposibile. Este motivul pentru care în Europa de Vest ponderea acestui tip de biciclete a crescut exponențial.

Eu am încercat prima oară un E-Bike acum 3 ani. În câteva luni mi-am cumpărat unul personal iar în mai puțin de un an am decis să-mi deschid o afacere în domeniu – atât de impresionantă a fost acea primă experiență. Atât de impresionantă este pentru fiecare persoană care se suie prima oară pe o astfel de bicicletă. De aceea peste 50% dintre ei revin pentru a doua, a treia, a șaptea tură”, spune Lucian Bălaș, proprietarul companiei.

Bălaș și-a petrecut studenția bătând munții României în lung și-n lat iar primul job a fost la Cabana Mălăiești. După aceea a „coborât” la Bucureși unde a lucrat în departamentul de vânzări al unei multinaționale de utilaje de construcții timp de 12 ani, ajungând de la manager de cont la manager de echipă regională.

În 2016 s-a întors către antreprenoriat descoperind că tehnologia s-a dezvoltat până în punctul în care, datorită E-Bike-urilor, poate împărtăși bucuria traseelor și munților copilăriei cu foarte mulți oameni.

În 2018 Backcountry Romania a facilitat experiențe pentru 415 iubitori de munte, amatori cât și împătimiți, conducând plimbări cu E-Bike-ul prin toată țara – Transilvania, Piatra Craiului, Roșia Montană, Bucegi și Vf. Omu, Munții Semenic, Călimănești, Viscri.

În 2019 acestor trasee consacrate li se vor alătura și cele de oraș, odată cu lansarea diviziei E-Bike Tours Brașov, specializată în turismul urban. Cu peste 1,3 milioane de turiști în 2018 la Brașov, compania consideră că e-bike-urile pot fi o soluție importantă pentru un turism sustenabil în această zonă. Creșterea judeșului ca destinație turistică în ultimii ani a dus la aglomerații de vechicule motorizate și la avansarea fără precedent a Brașovului în topul celor mai poluate orașe din România.

Sunt atâtea locuri extraordinare unde se ajunge foarte greu în plimbare, acestea fie sunt vizitate cu mașina, fie cu ATV-ul dacă accesul mașinilor este restricționat, fie nu sunt vizitate deloc. Turele cu E-Bike-ul au capacitatea de reînvia turismul în multe zone greu accesibile dar pitorești.  Iar aici aproape de casă, sperăm ca an de an să auzim din ce în ce mai rar motoarele ATV-urilor”, a declarat Lucian Bălaș. Backcountry România va fi prezent pe 21-22 februarie la standul Consiliului Județean Brașov din cadrul Târgului Național Turism de la Romexpo.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Cu bicicleta electrică pe Vârful Omu. Ideea unui braşovean, finanţată de UE | | Stiri Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*