Stiri Brasov, Turism

Clinica medicală și de recuperare, proiectată de cea mai bogată româncă în Poiana Brașov, a primit avizul urbanistic în vederea construcției

Veronica Guşă de Drăgan, care este cea mai bogată româncă după ce a moştenit afacerea ButanGas, una dintre cele mai mari companii pe distribuţia de gaz petrolier lichefiat din sudul Europei, și-a anunțat încă din vara anului trecut intenția de a amenaja o clinică medicală în Poiana Brașov.

În vederea realizării acesteia, firma pe care o deține, ButanGas Internațional a întocmit un Plan Urbanistic Zonal, prin care este prevăzută pe respectivul teren din Poiana Cristianului (pe șoseaua dintre Poiană și Râșnov, în zona Cabanei Aviatorilor) construirea unui centru medical, dar și a unor spații de cazare, de recuperare sau receere. Documentația urbanistică a fost avizată ieri de către Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Brașov. Veronica Guşă de Drăgan, fiica generalului Guşă, şef al Marelui Stat Major al Armatei Române până în 1989, este absolventă a Facultăţii de Drept. A început să lucreze la vârsta de 22 de ani alături de Iosif Constantin Drăgan, iar câţiva ani mai târziu, în 2001 a preluat conducerea executivă a întregului grup de firme deţinut de Iosif Constantin Drăgan. Femeia de afaceri a avut în urma căsăto­riei cu Iosif Constantin Drăgan (decedat în august 2008 la vârsta de 91 de ani) trei băieţi, împreună cu care locuieşte în Spania. În acelaşi timp este şi unicul acţionar al grupului de firme, rebranduit în noiembrie 2010, Veroniki Holding SpA, iar în domeniul medical mai deține deja Clinica Veroniki Life din București.

Veroniki Holding a fost creat în 2010 de către Veronica Guşă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan, operativ din 1948, an în care Iosif Constantin Drăgan a constituit societatea Butan Gas. În 2008, Iosif Constantin Drăgan a încetat din viaţă şi a lăsat în urmă o avere estimată la 1,6 mld. dolari la acea vreme. În ultimii ani, Veroniki Holding a investit peste 400 de milioane de euro în Europa. Veronica Guşă de Drăgan consideră că bogăţia poate dispărea oricând, însă rămâne „ce am dat altora“. Locul în care te naşti rămâne important pentru toată viaţa, spune aceasta, dar ea se simte acasă, oriunde în Europa, fie că este vorba despre România, Italia, Spania sau Grecia.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*