Stiri Brasov, Turism

Primul hotel al Brașovului, cu o arhitectură inspirată de orașul german Munchen, se upgradează cu o investiție de 1,2 milioane de euro

Compania Aro Palace va investi anul acesta 1,2 milioane de euro în hotelul Coroana pentru a ridica gradul de confort al acestuia de la două la trei stele.

Hotelul Coroana reprezintă una dintre bijuteriile arhitecturale ale Brașovului, fiind cel mai vechi hotel din oraș (inaugurat în 1905), locul de întâlnire a personalităților vremii. Clădirea hotelului atrage privirile prin arhitectura Art Noveau și Baroque, fiind declarat monument istoric. Arhitecții Schuller și Goldsmidt s-au inspirat din arhitectura muncheneză, propunând o clădire-simbol ce mulțumea atât prin estetic, cât și prin funcționalitate.

Printre numele importante care au înnoptat aici se numără Lucian Blaga, George Coșbuc, Emil Cioran sau Octavian Goga. Tot aici a avut loc prima sezatoare literara din Brasov, in anul 1923.

Pentru a ajunge la trei stele, Hotelul Coroana trebuie să aibă recepția deschisă cel puțin 14 ore pe zi, să aibă staff bilingv, serviciu de bagaje, băutură oferită în cameră, telefon în camera, acces internet, uscător de păr, loc de depozitare a bagajelor, curățătorie și sistem de înregistrare a plângerilor.

Compania Aro Palace operează trei hoteluri în Brașov – Aro Palace, cotat la cinci stele, Capitol (trei stele) și Coroana (două stele).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*