Stiri Brasov

Brașovul va cere Uniunii Europene fonduri pentru a construi o linie de tren urban până la aeroportul de la Ghimbav

Introducerea unor trenuri metropolitane este una dintre măsurile pe care Brașovul le-a propus în vederea reducerii emisiilor de dioxid de azot şi de particule în suspensie, conform Planului de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. Brașovul are șansa de accesa finanțări europene nerambursabile în acest sens chiar din ciclul nugetar 2014 – 2020, a cărui implementare se va încheia efectiv în 2023.

Directorul general al Asociaţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, a precizat că o primă rută avută în vedere este între municipiul Braşov și Aeroportul Internaţional Gimbav. „Acum încep negocierile privind finanţarea proiectelor ce vizează înfiinţarea trenurilor urbane prin Programul Operaţional Infrastructura Mare. Un prim tren urban pe care îl luăm în calcul este Braşov – Aeroport. În funcţie rezultatele discuţiilor ce se poartă la nivelul Uniunii Europene, este posibil ca cererea de finanţare să fie depusă chiar în ciclul bugetar european 2014 –2020”, a explicat David.

De asemenea, Sucursala Regională de Căi Ferate Braşov (SR CF Braşov) are în plan racordarea Aeroportului Braşov la reţeaua naţională de căi ferate, făcând deja un studiu de traseu preliminar privind variantele de extindere a reţelei. Reprezentanții CFR ar urma să realizeze şi un studiu de fezabilitate privind includerea proiectului în lista de investiţii finanţate din sursele proprii ale Companiei valoarea lucrărilor în acest caz fiind estimată la aproximativ 20 milioane de euro.

Brașovul va cere bani europeni pentru a introduce trenuri periurbane în zona metropolitană. Primele rute vor face legătura cu 9 comune și orașe

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*