Economic, Stiri Brasov

Un francez vrea să deschidă o școală privată la Brașov. Investiția pleacă de la 250.000 de euro

Yann Bidan, un executiv francez care are şi cetăţenie română şi care a condus furnizorul de servicii de externalizare Telus România, vrea să intre pe piaţa din România cu reţeaua canadiană de şcoli private în sistem de franciză Maple Bear.

„Avem ca obiectiv să deschidem 10 şcoli Maple Bear în România în următorii 5- 10 ani. Ţintim oraşele cu peste 150.000 de locuitori, dar în aria noastră de interes sunt şi oraşe mai mici, precum Alba Iulia”, a spus Yann Bidan, general manager pe regiunea Europei Centrale şi de Est în cadrul Maple Bear.

Astfel, compania caută investitori care să deschidă în sistem de franciză sau proprietari de şcoli private care să preia franciza Maple Bear în oraşele Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Craiova, Braşov, Ploieşti, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Baia Mare sau Alba Iulia.

Maple Bear este o reţea de şcoli private canadiene prezentă în 16 ţări cu peste 300 de şcoli, iar obiectivul pentru România este să ajungă la 10 şcoli cu câte 100- 120 de copii înscrişi.

Taxa de franciză Maple Bear se situează în jurul valorii de 50.000 de euro, la care se adaugă redevenţele standard.

„Investiţia minimă pentru francizat, inclusiv taxa de franciză şi redevenţele, poate începe, în funcţie de dimensiunea clădirii în care se află şcoala, de la 250.000 de euro. Totul depinde de clădire şi de dimensiunea acesteia. Dacă francizatul are deja o clădire, valoarea investiţiei poate fi diferită. Dacă trebuie să închirieze şi să recondiţioneze clădirea, în funcţie de dimensiunea acesteia, investiţia va creşte. De regulă, avem un număr minim de 5 clase pe şcoală”, a mai spus Bidan.

În următorii zece ani, targetul Maple Bear este să deschidă peste 50 de şcoli în regiune, în ţări precum Albania, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*