Social, Stiri Brasov

O firmă londoneză va creiona proiectul preliminar al noului spital al Brașovului, în schimbul a 154.700 lei

Primăria Brașov a derulat o procedură de negociere directă în vederea realizării studiului de prefezabilitate pentru noul spital regional care ar urma să se construiască la Brașov. Firma care s-a prezentat cu o ofertă în conformitate cu cerințele edililor este din Londra, SC Concept Realisation Limited, cu care a fost semnat un contract în valoare de 130.000 lei fără TVA, respectiv 154.700 lei, cu tot cu TVA, în conformitate cu anunțul de atribuire postat pe platforma de licitații publice.

„Societatea noastră are o lunga istorie in colaborarea cu instituţii financiare – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială, în diferite zone geografice, cum ar fi Orientul Mijlociu, Africa, Europa”, au precizat londonezii.
Studiul de prefezabilitate va trebui să conţină, printre altele Informaţii generale privind obiectivul de investiţii, situaţia existentă şi necesitatea realizării obiectivului de investiţii, prezentarea contextului (politici, strategii, legislaţie şi acorduri relevante, structuri instituţionale şi financiare), analiza situaţiei existente şi identificarea deficienţelor, analiza cererii de bunuri şi servicii, inclusiv prognoze pe termen mediu şi lung privind evoluţia cererii, în scopul justificării necesităţii şi dimensionării obiectivului de investiţii. De asemenea, londonezii vor trebui să prezinte în acest studiu și date tehnice şi funcţionale ale obiectivului de investiţii (destinaţie şi funcţiuni, caracteristici, parametri, nivel de echipare şi de dotare, date tehnice specifice, preconizate, durata minimă de funcţionare apreciată corespunzător destinaţiei/funcţiunilor propuse, nevoi/solicitări funcţionale specific, după caz), precum şi costurile de investiţie estimate prin raportare la obiective de investiţii similare.

Cnform ordinului emis în noiembrie anul trecut de către Ministerul Sănătății, noul Spital Regional a Brașovului va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi pentru 31 de specialităţi. Acestea sunt: Neurologie cu unitate de accidente vasculare cerebrale acute, Neurochirurgie, Oftalmologie, ORL, Chirurghie orală şi maxilo-facială, Pneumologie, Cardiologie cu unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, Chirurgie toracică, Chirurgie cardiovasculară, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie cu transplant renal, Chirurgie generală, Ortopedie-traumatologie, Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă, Arşi, Chirurgie vasculară, Dermatovenerologie, Medicină internă, Endocrinologie, Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Alergologie şi imunologie clinică, Hematologie, Psihiatrie acuţi, Terapie intensivă, Chirurgie pediatrică, Pediatrie, Terapie intensivă pediatrie, Obstretică-ginecologie, Neonatologie, Oncologie medicală.

O serie dintre aceste specialități nu se regăsesc în oferta spitalului de stat, dar nici a celor private, astfel că este necesar ca pacienții brașoveni să se trateze în alte județe.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: BERD va aplica „modelul turcesc” pentru construcția noului spital regional de la Brașov - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*