Stiri Brasov

Primăria proiectează un nou bulevard, cu patru benzi, care să lege Brașovul de Sânpetru

Edilii brașoveni vor relua demersurile birocratice în vederea amenajării unei noi căi de legătură cu comuna Sânpetru, astfel încât să existe o mai bună fluență a traficul în zona Tractorul. Planul edililor este de a moderniza strada Narciselor, care era chiar asfaltată acum ani bun, însă acum este un drum mai mult de pământ.

Astfel, strada Narciselor ar urma să fie transformată într-un bulevard cu patru benzi și să facă legătura între drumul județean spre Sânpetru, din zona fostelor sere, cu zona Triaj, respectiv cu ieșire pe lângă sediul RATBV. Reprezentanții Primăriei au lansat anul trecut licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, însă din cauza unei contestații, procedura va trebui reluată acum, după cum a precizat viceprimarul Barabas Laszlo. „Vrem să amenajăm o rută alternativă spre Sânpetru, iar această stradă va fi modernizată și va avea câte două benzi pe sens. Avem puse la dispoziție și terenurile care se aflau pe raza administrativă a comunei Sânpetru, iar proiectantul va trebui să ne prezinte două variante în ceea ce privește intersecția cu centura ocolitoare a Brașovului, respectiv, fie un pasaj suprateran, fie unul subteran”, a explicat Barabas.

Lungimea drumului care face obiectul acestui are o lungime totală de 2,83 km şi se prelungeşte pe teritoriu comunei Sânpetru, tronsonul din intravilanului având 1,47 km. Strada Narciselor porneşte de la sensul giratoriu de lângă RATBV de pe strada Hărmanului, trece pe lângă cimitirul din spatele sediului operatorului de transport în comun şi ajunge la tronsonul 2 al ocolitoarei Braşovului, unde este întreruptă. După ocolitoare, strada Narciselor se prelungeşte cu un drum care se termină la sensul giratoriu de pe DJ 103 (Braşov-Sânpetru).

Costul estimat pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect era anul trecut de 233.003 lei cu tot cu TVA.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Narciselor, care ar urma să decongestioneze traficul de pe 13 Decembrie - Biz Brasov

  2. Pingback: Cinci firme participă la licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea străzii Narciselor, care ar urma să decongestioneze traficul de pe 13 Decembrie - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*