Economic, Stiri Brasov

De azi, taxiul va costa 2,19 lei/km, în timp ce Uber păstrează tariful de 1,50 lei/km. 65% dintre clienți preferă Uber

Primăria va începe, de azi, eliberarea noilor tarife avizate. Conform prevederilor legale, majorarea tarifelor de călătorie cu taxiul nu se poate face fără notificarea autorității locale, iar aceasta trebuie să-și dea avizul, în baza justificării prezentate de solicitant.

Astfel, noul tarif pe timp de zi va fi 2,19 lei/km, iar cel de noapte 2,60 lei/km. Eliberarea documentelor de avizare a noilor tarife se va face prin intermediul dispeceratelor. „Până în prezent au depus notificări 260 de PFA-uri dintr-un total de 320, 3 Întreprinderi Individuale dintr-un total de 5 și 250 de firme, care dețin 764 de autorizații taxi (dintr-un total de 349 de firme cu 1105 autorizații). Odată cu eliberarea acestor avize și după modificarea tarifelor din aparatele de taxat și afișarea lor, taximetriștii pot utiliza noile tarife”, au precizat reprezentanții Primăriei.

În schimb, serviciul Uber a anunțat păstrarea tarifelor în firma lor actuală, adică 1,5 lei/km, iar valoarea unei curse minime este de 7 lei.

După protestul de miercuri, Clubul Taximetriștilor, cea mai mare comunitate de șoferi și clienți de taxi din România, cu peste 34.000 de membri, a organizat un sondaj prin care au întrebat publicul ce preferă între Uber și taxi.

Rezultatele sunt surprinzătoare: din peste 4.200 de voturi, 65% au ales Uber, pe când doar 35% preferă serviciile de taxi. Cifrele i-au luat prin surprindere chiar și pe cei care au avut inițiativa sondajului. Din acest motiv, după doar 3 ore de la startul votului, aceștia au anunțat printr-un comentariu la propria postare că dacă rezultatele nu sunt de partea lor, atunci vor șterge postarea. Mai mult decât atât, administratorii paginii le transmit celor care au votat cu Uber că vor fi blocați în curând de pe pagină.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*