Stiri Brasov, Timp liber

Concertul „Classic meets Jazz: Motz-Art” va fi susținut de brașoveanul Nicolas Simion și germanul Marcus Schinkel Duo, vineri, la Opera Brașov

Opera Brașov a pregătit o serie de evenimente în ultimul weekend al lunii februarie, atât pentru cei mai mici dintre spectatori, cât și pentru cei mari. Vineri, de la ora 11.00, copiii vor putea participa la o lecție de balet, în timp ce, de la ora 18.30, va avea loc concertul „Classic meets Jazz: Motz-Art” susținut de brașoveanul Nicolas Simion. În plus, duminică, va fi inaugurat un nou program intitulat „Salonul Muzical al Operei”.

 

În Sala de Balet a Operei Brașov va avea loc, pe 22 februarie, de la ora 11.00, o lecție de balet adresată celor mici. Programul cuprinde o oră de studiu de balet cu tehnici clasice si contemporane, secvențe coregrafice și variațiuni din spectacolul pentru copii „Meșterul păpușar”. Vor participa soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Brașov, iar Alexandru Fotescu se va ocupa de pregătirea coregrafică. Prețul unui bilet este de 12 lei.

 

În aceeași zi, de la ora 18.30, în Sala Operei, va avea loc concertul „Classic meets Jazz: Motz-Art”, în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalulului Internațional W.A. Mozart 2019, susținut de Nicolas Simion – Marcus Schinkel Duo. Cei doi muzicieni, unul brașovean și celălalt german, vor oferi prelucrări de Mozart, precum și lucrări de Beethoven, Bach, Jora, Silvestri, Enescu, Bartok, Nicolae Coman, Schinkel, Simion. Un bilet va costa 30 lei.

„Nu vom cânta numai lucrări de Mozart, căci ne vom reduce stilistic. Ideea este de a prezenta temele acestor mari compozitori și de a improviza în stil clasic și jazzistic pe structura lucrărilor. Abordând și alți compozitori vom putea prezenta un program variat și echilibrat din punct de vedere stilistic. Muzica lui Mozart este atât de clară și de bine scrisă, încât prelucrând-o, pericolul unui «kitsch» este foarte mare… Sperăm ca publicul brasovean să aprecieze «aventura» și riscul acestui proiect!”, afirmă muzicianul brașovean Nicolas Simion.

 

Pe 23 februarie, de la ora 18.30, în cadrul Festivalului Internațional W.A. Mozart 2019, va avea loc spectacolul cu operă „Nunta lui Figaro”, în Sala Operei. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuși ca dirijor.

Din distribuția spectacolului fac parte soliștii Valentin Marele, Diana Oros din Elveția, Valentina Mărgăraș, Lorand Cristian, Corina Purcărea, Cristina Roșu, Ștefan Schuler, Cristian Dicu, Andromeda Nemeș, Aurel Aron, Paul Tomescu, Alina Ichim și Iulia Pârlea. Spectacolul este semnat de Carmen Dobrescu, scenografia și costumele sunt create de Rodica Garștea, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Pețul unui bilet în sală este de 35 lei și, respectiv, 25 lei pentru balconul lateral. Pentru acest spectacol însă nu mai sunt bilete disponibile.

 

În plus, Opera Brașov inaugurează un nou program intitulat „Salonul Muzical al Operei”, un eveniment care va avea caracter permanent, pe tot parcursul stagiunii. Primul recital din această serie va avea loc pe 24 februarie, de la ora 17.00, în Foaierul Operei. Artiștii Operei Brașov vor oferi scurte momente muzicale din „Cvartetul în Re Major pentru flaut, vioară, violă și violoncel, KV. 285”, „Cvartetul în Fa Major pentru oboi, vioară, violă și violoncel, KV. 370” și „Cvartetul în Sol minor pentru pian, vioară, violă, violoncel, KV. 478” de W.A. Mozart. Un bilet costă 12 lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*