Guvernul Statelor Unite a lansat un program de îmbunătățire a imaginii sale în lume, iar Transiris, o companie fondată de brașoveanul Silvian Cențiu, a câștigat partea de proiect care presupune crearea unui sistem pilot, aplicabil universal. În acest moment, pilotul lui Cențiu targetează populația din Austria, Cehia și Ungaria. „Se are în vedere identificarea unor categorii de populație – oameni de până în 44 de ani, cu o satisfacție de viață peste medie. Ceea ce facem noi este ca în mediul online să le aducem cât mai aproape informații pozitive despre America. Circulă multe știri negative, multe dintre ele false, despre America. Noi nu vrem să le combatem, ci să arătăm că, de exemplu, în această țară – care în viziunea unora este cel mai mare poluator al lumii – există cele mai stricte norme de verificare a noxelor. Vom crea acest tip de conținut pozitiv despre America și-l vom distribui țintit“.
Ce diferență este între acest motor de data analysis și Cambridge Analytica? „Cinismul“, crede Silvian Cențiu. „Suntem conștienți că ceea ce facem noi duce cu gândul la asta. Totuși, Poliția poate fi privită ca o forță care constrânge oamenii, însă o face pentru o cauză bună. Noi, cetățenii, dacă am începe să acționăm ca polițiștii… n-ar fi etic. N-am avea dreptul să o facem. Cambridge Analytica era o inițiativă extraordinar de eficientă dar foarte cinică. Noi nu vom merge în direcția asta“, a spus Cențiu pentru Recorder.ro.
https://www.youtube.com/watch?v=XLdnZfgID98
Un comentariu
De ce naiba utilizati cuvinte din engleza fara a cauta corespondente in romana? „Targeteaza”? Daca spuneati/scriati „tinteste/are in vedere”, ce avea?