Stiri Brasov

Toate traseele de autobuz din județ vor fi regândite, ținând cont că de la 1 iulie expiră licențele pentru transportatorii actuali

Autoritatea de Transport Judeţean de Persoane din cadrul Consiliului Județean Brașov a organizat astăzi o dezbatere pe tema serviciilor de transport public de persoane în județ.  La întâlnire au participat primari, reprezentanți ai autorităților publice locale, președintele Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David, și delegați ai firmelor care deservesc traseele destinate transportului public de persoane la nivelul județului Brașov.

În cadrul întrunirii sunt au fost dezbătute și analizate modificarea Legii 92/2007, a serviciilor de transport public local, prezentarea traseelor județene, dar și discutarea unor propuneri pentru noul program de transport public județean de persoane. Vicepreședintele CJ Brașov, Adrian Gabor, a precizat că, în următoare perioadă, autoritatea județeană ar urma să realizeze un studiu de oportunitate în vederea stabilitii unor noi trasee care să deservească județul odată cu operarea traseelor din zona metropolitană de către operatorul RATBV. Acesta a mai adăugat faptul că de la 1 iulie expiră licențele de transport pentru traseele actuale, astfel că se dorește regândirea întregului sistem de transport din județ. „Nu vrem nici să-i falimentăm pe actualii operatori, dar acest sistem de transport trebuie să fie în beneficiul cetățenilor, de aceea am avut această dezbatere la care au participat și primarii și operatorii pentru a găsi soluțiile cele mai bune. Prin acest studiu de oportunitate  se vor stabili grupe de trasee pe celelate zone care nu vor fi acoperite de transportul metropolitan, respectiv Rupea, Făgăraș, Bran – Fundata. Vrem ca de la 1 ianuarie 2020 cetățenii din întreg județul să beneficieze de un transport și o mobilitate foartea bună”, a explicat Gabor.

Mai mulți primari sunt nemulțumiți de serviciile oferite în prezent de către operatorii de transport, existând localități care nu au legături prea bune sau programul nu este în beneficiul cetățenilor.

Cursele de autobuz de pe ruta Brașov – Predeal, verificate de CJ Brașov, după ce firma de transport s-a cam culcat pe o ureche și nu își respectă programul

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*