O analiză a specialiștilor SAP arată faptul că experiența pe care angajații o au la locul de muncă, obiectivele clare și managerii „conectori” sunt printre cele mai importante tendințe în HR pe care companiile trebuie să le aibă în vedere în anul 2019.
Dacă primele generații de soluții HCM (Human Capital Management) țineau de stresul pe care îl au angajații la locul de muncă și nu de satisfacția lor, noile aplicații digitale trebuie să răspundă nevilor actuale ale acestora. Experiența angajaților se referă la oamenii pe care îi întâlnesc, ceea ce observă și felul în care se simt ei în cadrul organizației. Tehnologia joacă un rol important în îmbunătățirea experienței, însă, pentru a-i ajuta pe angajați să-și îndeplinească mai bine sarcinile, aceasta trebuie să fie mai rapidă, relevantă și personalizată.
“Companiile trebuie să aibă o abordare holistică asupra a ceea ce prețuiesc angajații, luând în calcul atât nevoile raționale, cât și pe cele emoționale. Angajații își doresc mai multă transparență în problemele care le afectează carierele, să fie remunerați corect în funcție de propriile competențe și obiective. Ei vor să știe ce planuri au managerii, dacă direcția în care se dezvoltă compania se intersectează cu propriul drum în carieră. De asemenea, angajații își doresc instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a avea succes. Iar acest lucru înseamnă că nu vor să-și irosească timpul completând formulare inutile. Oferiți-le angajaților ce își doresc cu adevărat!”, a declarat Mihai Cepoi, SAP HR Solution Sales Executive, conform startupcafe.ro.
Pentru ca angajații să facă performanță la locul de muncă, acestora trebuie să li se ofere obiective clare, semnificative și realizabile. În general, companiile au propriile metode prin care stabilesc obiectivele fiecărui angajat în parte, însă acestea nu se focuzează pe clarificarea așteptărilor privind poziția ocupată. Specialiștii SAP sunt de părere că obiectivele trebuie definite prin dialog, sunt tangibile și publice în cadrul companiei, ele însă modificându-se de-a lungul timpului.
De asemena, 48% dintre specialiștii HR intervievați au susținut faptul că managerii nu își dezvoltă eficient angajații, conform unui sondaj Gartner. SAP oferă soluția de a crea manageri „conectori”, mai exact lideri care să le ofere angajaților feedback personalizat și care să atragă oameni, dar și resurse potrivite pentru îndeplinirea obiectivelor, astfel companiile reușind să-și sporească productivitatea și să motiveze angajații.