Stiri Brasov, Timp liber

FOTO Un fotograf brașovean a uimit Anglia cu peisajele de excepție, pe care le-a imortalizat în Transilvania

Imagini aeriene uimitoare au fost create de fotograful brașovean Szabi Ignacz, care a pilotat drone pentru a surprinde imagini cu peisaje din Transilvania în diferite anotimpuri și apoi le-a pus împreună într-o singură fotografie, scrie Daily Mail.

Setul de fotografii postate de Szabi Ignacz pe pagina sa de Instagram reprezintă o combinație de două fotografii cu dronă surprinse în anotimpuri diferite și apoi puse împreună în Photoshop. Szabi a realizat fotografiile în județul Covasna, regiune cunoscută pentru pădurile sale frumoase. El a povestit că fotografiază un peisaj în timpul unui anotimp și apoi se întoarce cu o drona în exact același loc câteva luni mai târziu pentru a surprinde transformarea. Folosește apoi Photoshop-ul pentru a combina cele două fotografii. „Am experimentat multe lucruri și tehnici de-a lungul carierei mele, dar schimbarea anotimpurilor m-a impresionat mereu, de aceea m-am gândit că arătând doua anotimpuri într-o singura imagine ar uimi spectatorii. A trebuit să mă întorc la același loc în fiecare anotimp și să fac fotografiile de la aceeași înălțime și unghi. Apoi am folosit Photoshop pentru a edita fotografiile, iar în unele cazuri a fost puțin greu să aliniez imaginile pentru că am folosit tipuri diferite de drone”, a explicat tânărul fotograf brașovean pentru Daily Mail.

Incredibilul drum croit prin munți

Pe lângă fotografiile cu anotimpuri, jurnaliștii britanici au fost impresionați și de imaginile surprinse pe Transfăgărășan. Numit de Jeremy Clarkson ‘cel mai bun drum din lume’, acesta a fost surprins de Szabi Ignacz într-o serie de fotografii uimitoare. „Dacă aș putea descrie Transfagarasan într-un singur cuvânt, acesta ar fi ‘uluitor’. Este de necrezut cum oamenii și-au tăiat drum prin munții Fagaras”, a spus Szabi. Fotograful a câștigat mai multe premii pentru fotografiile sale cu drone și a fost printre câștigătorii concursului de fotografie aerian anual al lui Dronestagram în 2016. El spune că își dorește ca imaginile sale să arate întregii lumi cât de frumoasă este România. „Eu și alți fotografi talentați din România punem Transilvania și România pe harta lumii. România are multe de oferit și sunt hotărât să contribui la promovarea acesteia în orice mod posibil”, spune fotograful.

Foto: Instagram/dronemob.ro

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*