Social, Stiri Brasov

Undă verde pentru construcția noii Secții de Urgențe a Brașovului. Investiția depășește 10 milioane de lei și este finanțată prin Banca Mondială

După ce Consiliul Județean Brașov a obținut o finanțare de la Banca Mondială în vederea extinderii și modernizării Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, a avansat și cu parte birocratică și a obținut autorizația de construire necesară demarării lucrărilor. Deocamdată, sunt în curs de finalizare lucrările de demolare a vechiului corp administrativ, care fusese construit în 1972, și unde ar urma să fie extinsă această secție, mare parte din spațiu fiind deja eliberată. Noua clădire ar urma să fie construită pe o suprfață de 965 de mp și să fie formată din subsol și parte, respectiv o suprafață desfășurată de 1.930 mp.

Valoarea totală a finanțării pentru proiectul de extindere a UPU este de 10.674.424 lei, iar în conformitate cu proiectul propus lucrările ar urma să se deruleze pe o perioadă de 18 luni. Autorizația obținută de către CJ Brașov luna aceasta este valabilă 24 de luni, însă în vederea derulării proiectului, autoritatea ar urma să inițieze o licitație publică pentru selecția unui constructor.

De asemenea, în vederea desfășurării activității administrative a spitalului, CJ Brașov a achiziționat 19 containere modulare în valoare de 349.000 de lei și a mai cheltuit aproximativ 800.000 de lei pentru demolări.

Bani europeni pentru Urgențe

În vederea modernizării secției de Urgențe a Spitalului de Copii, autoritățile județene vor accesa și o finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. De bani europeni vor beneficia și unitățile de primiri urgențe de la Spitalul de Copii și de la Spitalul Municipal din Făgăraș. Valoarea eligibilă a proiectului este de 11,59 milioane de lei, iar în cadrul acestuia vor putea fi finanțate și lucrările și dotarea unor heliporturi.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*