Stiri Brasov, Timp liber

Un documentar de Oscar deschide ediția de anul acesta a Alpin Film Festival la Brașov

A patra ediție a Alpin Film Festival se deschide pe 26 februarie, la Brașov, cu un documentar de Oscar, care prezintă cariera lui Alex Honnold, prima persoană care a urmat fără echipamente de siguranță zidul El Capitain, din Yosemite.

Unicul festival de cultură și educație montană din România, Alpin Film Festival, se va deschide pe 26 februarie cu un film documentar aflat în cursă pentru premiile Oscar 2019. Documentarul National Geografic „Free Solo” a fost lansat în Statele Unite în septembrie 2018 și a fost regizat de Jimmy Chin și Elizabeth Chai Vasarhely. El a avut un buget de 15,7 milioane de dolari, iar duminică a câștigat premiul BAFTA.

Acesta urmărește performanța celui mai bun cățărător din lume, stilul „free climbing”, starul mondial al aplinismului Alex Honnold. El a fost prima persoană din lume care a urcat fără echipamente de siguranță, fără corzi, zidul peretelui El Capitan Wall, Yosemite (975 m). Documentarul pune accent pe modul în care Alex Honnold s-a pregătit pentru această performanță riscantă, care a îngrozit și, în același timp, a trezit admirația întregii lumi.

Proiecția filmului va avea loc în premieră în România, în cadrul galei de deschidere a Alpin Festival ce va avea loc, începând cu ora 19.00, în aula „Sergiu Chiriacescu” a Universității Transilvania. Filmul va avea premiera la tv pe 16 martie, de la ora 20.00, pe National Geographic.

Ediția de anul acesta a Aplin Film Festival se va desfășura în perioada 26 februarie – 3 martie la Brașov, Bușteni și Predeal. La centrul Cultural Reduta vor avea loc proiecțiile pentru filmele din Competiția Internațională și la Cinemateca Patria, pentru Competiția Românească care va cuprinde 12 filme selecționate. Gala Alpinismului, eveniment adresat lumii muntelui din România, se va desfășura la Bușteni.

Aplin Film Festival este un eveniment cultural internațional de film, carte și fotografie, care își propune să promoveze civilizația montană cu valorile patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educație și sportive. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul festivalului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*