Economic, Stiri Brasov

O companie IT caută ingineri brașoveni care să producă următoarea generaţie de procesoare şi switch-uri de reţea pentru supercomputerele folosite de NASA, Microsoft sau Facebook

Compania Tremend Software Consulting, cu birouri la Brașov și București, una dintre campioanele din Europa în ceea ce priveşte ritmul alert de creştere a businessului în ultimii 5 ani, va angaja în următorii doi ani circa 50 de ingineri pentru o nouă divizie dedicată microcipurilor, creată în urma încheierii unui parteneriat cu Mellanox Technologies – furnizor de vârf în soluţii de conectivitate complete dedicate serverelor şi stocării de date, cu sedii centrale în Israel şi California.

Inginerii români vor lucra împreună cu experţii Mellanox pentru a realiza următoarea generaţie de procesoare şi switch-uri de reţea, integrate în supercomputerele folosite de giganţi precum NASA, Microsoft sau Facebook. Majoritatea supercomputerelor din Top 500 şi 90% din serviciile cloud de top de pe internet folosesc tehnologiile Mellanox.

„Există o nevoie imensă de dezvoltare hardware şi software în acest domeniu, şi prin urmare Mellanox are nevoie de parteneri care să poată susţine această dezvoltare excepţională. În acelaşi timp, Tremend doreşte să îşi crească domeniul de expertiză. Ne dorim să aducem servicii cu valoare din ce în ce mai importantă, servicii de înaltă calificare în domeniul IT-ului. România se află într-o concurenţă acerbă pe harta IT a lumii cu ţări mult mai populate, cum ar fi India, şi credem că şansa noastră este specializarea în tehnologii avansate. Totodată, intrăm într-o zonă de proiectare de microcipuri, care necesită un melanj între cunoştinţele de hardware şi software, precum şi cunoştinţe full-stack, iar acest lucru este unul dintre avantajele noastre şi totodată un puternic diferenţiator al companiei noastre pe piaţa de IT“, a declarat Bogdan Niţulescu, director tehnic şi partener în cadrul Tremend Software.

Compania a recrutat deja zece persoane pentru divizia care va furniza servicii de design si verificare de microcipuri, numită „Chip Design and Verification“. Oamenii recrutaţi sunt ingineri cu o înaltă calificare, respectiv cu pregătire în electronică şi informatică, care îmbină abilităţile de programare şi software cu cele de hardware şi circuite digitale. În următorii doi ani, Tremend va mări echipa „Chip Design and Verification“ la 50 de persoane, oferindu-le absolvenţilor de informatică, matematică şi electronică posibilitatea de a se specializa într-un domeniu de vârf, cum este designul şi verificarea de cipuri pentru cele mai rapide şi avansate produse de networking de pe piaţă. Abilităţile esenţiale cerute vor fi în domeniul networking-ului de mare performanţă, design VLSI şi verificare, tehnologii folosite la baza infrastructurii de cloud şi internet.

„Noua divizie este o investiţie importantă pentru noi şi nu este doar una financiară. O astfel de specializare presupune pregătirea inginerilor cu programe de training, susţinute de ambele companii. Beneficiem totodată de un parteneriat puternic cu Universitatea Politehnica din Bucureşti şi, sperăm, pe viitor cu Universitatea Transilvania din Braşov. Ne aşteptăm că în următorii doi ani divizia Chip Design and Verification să aducă o parte semnificativă din veniturile companiei“, a precizat el.

Compania Melllanox Technologies, înfiinţată în urmă cu 20 de ani, este în prezent un furnizor de top pentru soluţii inteligente complete de interconectare, bazate pe tehnologiile InfiniBand şi Ethernet, care cresc eficienţa centrelor de date. De asemenea, compania furnizează şi servicii pentru servere, stocare şi infrastructura hiperconvergentă, oferind o diversitate de soluţii: procesoare multicore şi de reţea, adaptoare de reţea, switch-uri, cabluri, software şi alte tipuri de hardware ce accelerează funcţionarea aplicaţiilor şi maximizează rezultatele unor afaceri de pe pieţe precum cele de data center, centre de calcul de mare performanţă, web 2.0, cloud, securitate, telecom şi servicii financiare.

“Mellanox este o firmă în dezvoltare, este una dintre stelele din industria de microcipuri din zilele noastre. Procesoarele lor de reţea sunt apreciate de multă vreme în supercomputere folosite de organizaţii ca NASA. În ultimii ani, produsele lor au fost descoperite de giganţi precum Facebook, Microsoft sau Baidu, datorită faptului că volumul de date creşte exponenţial, iar cerinţele date de AI (inteligenţă artificială – n. red.) au crescut nevoia de procesare”, a subliniat directorul tehnic al Tremend Software.

Compania locală, fondată de Marius Hanganu, Ioan Cocan şi Bogdan Niţulescu în 2005, s-a dezvoltat spectaculos în ultimii cinci ani, reuşind astfel să intre în clasamentele realizate de Financial Times şi Deloitte cu privire la cele mai mari creşteri ale afacerilor înregistrate de firmele din Europa. În 2017 cifra de afaceri Tremend s-a situat la 6 milioane de euro, mai mare cu aproape 70% faţă de 2016. Pentru 2018, fondatorii estimau majorarea afacerilor la circa 8 milioane de euro.

Compania de consultanţă şi dezvoltare de software are două sedii în România, unul în Bucureşti şi altul la Braşov, în care lucrează în total peste 200 de persoane, şi un birou în Atlanta.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*