Imobiliare, Stiri Brasov

Cum este evitată legea „reconstrucției ecologice” în Ghimbav: Cei care construiesc plantează tuia în ghivece pe care le plimbă de la un bloc la altul

Orașul Ghimbav a fost prima localitate din județul Brașov care a aprobat, anul trecut, la finele lunii februarie, proiectul „Reconstrucția ecologică”, care prevedea acordarea de amenzi celor care își construiau case sau dezvoltau blocuri și care nu plantau pomi fructiferi sau arbori. Amenzile se ridicau la 1.000 de lei pentru persoanele fizice care nu respectă decizia aleșilor locali sau de 3.000 de lei pentru persoanele juridice.

Practic, cei care își construiau case trebuiau să planteze trei pomi fructiferi, iar cei care construiau blocuri trebuiau să planteze câte un pom fructifer sau arbore de fiecare unitate locativă.

La un an de la intrarea în vigoare a acestei decizii a aleșilor locali, însă, nu s-a aplicat nicio amendă, dar nici nu s-au plantat foarte mulți pomi. Dezvoltatorii, ca să scape de amenda amintită, s-au adaptat și au plantat arbori de tuia în ghivece, pe care le mutau la fiecare bloc care urma să fie construit, astfel încât să obțină autorizația de construcție.

Autoritățile au decis să blocheze demersurile acestora de a întabula apartamentele în cazul în care nu respectă legislația locală.

Între timp, la Brașov, a fost emisă o astfel de hotărâre a Consiliului Local, dar, pentru a nu se pune rău cu dezvoltatorii, au decis să transforme hotărârea în recomandare, actul fiind emis fără a conține amenzi care să fie aplicate celor care nu doresc să planteze arbori sau pomi fructiferi.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Munteanu Ovidiu

    Ce mare lucru să plantezi un pom?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*