Economic, Stiri Brasov

Roman Brașov se pregătește să își cheme pensionarii la muncă în cazul câștigării contractului de dotare a armatei cu camioane

Compania brașoveană Roman SA, aflată în insolvență, așteaptă rezultatul licitației de trei miliarde de lei pentru autocamioane militare inițiată de Guvernul României pentru a-și face planurile de producție pe anul în curs. „Deocamdată avem un contract de aproape un million de euro pentru producția de autocamioane pentru Petrom și Confind”, a explicat Carol Rugacs, directorul companiei.

Între timp, încercările de a exporta sute de autocamioane în Pakistan și Taiwan par să nu concretizeze. Mai mult, unul dintre cele două camioane trimise la rodaj în Pakistan urmează să fie readus în țară. „Am avut numai problem cu cei din Pakistan. Ne-au tot amânat, că sunt alegeri sau se întâmplă tot felul de lucruri care pun pe hold achiziția de autocamioane, motiv pentru care vrem să renunțăm la ideea de a le lăsa camionul în rodaj. Celălalt a fost plătit de ei, dar acesta este al nostrum și vrem să îl readucem în țară”, a explicat Rugacs.

Compania mai are în prezent 120 de salariați, dar ține „în așteptare” câteva zeci de pensionari, foțti angajați ai fabricii brașovene, care vor fi rechemați la muncă în cazul reluării producției de masă. „Lângă un muncitor bun, putem pune patru mai puțion buni, iar aceștia vor învăța. Așa era și pe vremea lui ceaușescu”, a mai spus Rugacs.

Roman Brașov participă, cu șanse reale, la mega-licitația de 700 de milioane de euro pentru achiziția de camioane militare a MApN. Producătorul român este terț susținător al giganților germani MAN și Rheinmetall. Concurența este reprezentată de italienii de la Iveco.

Dacă va fi declarat câștigător consorțiul din care face parte Roman, cel puțin 200 de milioane de euro vor rămâne în țară. „Suntem pregătiți și încrezători în această licitație. Avem parteneri solizi și avem și experiență. Cota noastră în consorțiu este de peste 20%“, spune Carol Rugacs, directorul fabricii brașovene.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*