Stiri Brasov

Patru companii și-au depus oferta pentru construcția terminalului aeroportului. În joc sunt aproape 40 de milioane de euro

Astăzi, la ora 15:00, a expirat termenul de depunere a ofertelor privind achiziția proiectării și construirii terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Conform datelor din sistemul electronic de achiziții publice, Consiliul Județean Brașov a primit patru oferte din partea următoarelor firme. BOG’ART SRL București, CONSTRUCȚII SA Sibiu, KESZ CONSTRUCȚII ROMANIA SRL Cluj și PORR CONSTRUCT SRL București.

Valoarea totală a proiectării și execuției acestui obiectiv de investiții este de 184.671.650 lei.

Pentru realizarea terminalului aeroportului, administrația județeană a colaborat cu celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan, care a prezentat două soluții arhitecturale. După cum au precizat reprezentanții CJ Brașov, a fost agreată varianta mai puțin costisitoare, având în vedere că lucrarea este finanțată integral de către Consiliul Județean Brașov. Pentru această variantă s-au cerut avizele privind fluxurile de pasageri, de la instituțiile cu responsabilități în domeniu (SRI, Poliția de Frontieră și Direcția Vamală), iar acestea au fost obținute în baza planurilor finale ale terminalului, care relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit. „Ne bucurăm că proiectarea și construirea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav a suscitat un interes mare din partea firmelor de construcții. Așadar, avem de unde selecta și sperăm ca etapele de evaluare să fie parcurse fără probleme, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să desemnăm un câștigător și să începem lucrările”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

 Valoarea și suprafața terminalului:

Valoare totală, inclusiv TVA: 184.671.650 lei (39.637.620 euro, la cursul de schimb 4,6590 lei = 1 euro)

Valoare totală, exclusiv TVA: 155.186.260 lei (33.308.920 euro), din care Construcții +Montaj, inclusiv TVA: 111.054.250 lei (23.836.500 euro)

Construcții+Montaj, exclusiv TVA: 93.322.900 lei (20.030.670 euro)

Suprafața construită a terminalui: 4092 mp

Suprafață subsol: 3113 mp

Suprafață parter: 4092 mp

Suprafață etaj: 4575 mp

Aria desfășurată: 11780 mp

Volum: 64775 mc

Înălțime subsol: 4,30-4,20 m

Înălțime parter: 5,95 m

Înălțime etaj: 4,05-7,27 m

Suprafață terase construite deschise și acoperite, în afara perimetrului construit al terminalului, care vor face parte din viitoarea extindere: 510 mp (spre parcarea publică pe laturile nord-est și sud-vest)

Structura constructivă a terminalului:

– fundații tip radier cu grinzi, pereți beton armat la subsol, stâlpi, grinzi principale și secundare metalice, planșee din tablă cutată cu suprabetonare;

– planșeu acoperiș metalic alcătuit din grinzi principale și secundare parțial din tablă cutată cu suprabetonare. Învelitoare alcătuită din panouri metalice tristrat pentru acoperiș;

– fațade sistem perete cortină din oțel autoportant;

– pereți interiori de compartimentare ușori din gips carton obișnuit și rezistent la foc în funcție de destinația încăperilor;

– finisaje pereți zugrăveli, vopsitorii, placaje faianță, pardoseli din piatră naturală, gresie porțelanată mată antiderapantă de interior, pardoseli din PVC antistatic, rășini epoxidice industriale pentru trafic greu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*