Stiri Brasov, Timp liber

Kamerata Kronstadt aduce alphorn-ul pentru prima oară la Opera Brașov

Pe 13 februarie, de la ora 18.30, în Sala Operei, va avea loc un concert simfonic susținut de Kamerata Kronstadt, dirijată fiind de masterul Cristian Oroșanu.

În programul concertului susținut de Kamerata Kronstadt, ce va avea loc la Opera Brașov, sunt cuprinse lucrări precum „Sonata nr. 13, KV. 328”, „Divertimento KV. 137” și „Serenade nr. 6, KV. 239”. Spectatorii vor putea asculta și „Sinfonia Pastorella” pentru alphorn și orchestră de coarde, o lucrare a lui Leopold Mozart, tatăl marelui compozitor.

Prima piesă din concert, „Sonata nr. 13”, va avea 4 soliști la vioară, violă, contrabas și un invitat de marcă în orchestră, Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre, care va cânta pe o orgă portabilă. „Sinfonia Pastoritia” și „Sinfonia Pastorella” vor fi primele două lucrări din istoria muzicii clasice  care vor fi interpretate de solistul italian Carlo Torlontano la alphorn, un instrument specific Alpilor, folosit pentru a transmite semnale sonore.

„Acum mulți ani, am călătorit în Alpi și am zărit un alporn într-un mic magazin din munți. Am încercat să cânt la ei și a fost… dragoste la prima vedere! Am fost fasnicat de puritatea sunetului și ama vut sentimentul că țin un instrument viu în mâini. Simt vibrațiile lemnului, un sentiment pe care alte instrumente nu mi-l dau. Majoritatea timpului meu îi dedic promovării  alphorn-ului, tradițiilor și repertoriului legat de acesta. Intenția mea este să duc acest instrument în jurul lumii, astfel încât oamenii să se bucure împreună cu mine de melodicitatea acestui instrument”, afirmă muzicianul italian Carlo Torlontano.

Leopold Mozart a compus o serie de lucrări care implică instrumente mai puțin întâlnite într-o orchestră. El a fost impreionat de alphorn și a horărât să îl includă ca solit în „Sinfomia Pastorella”. Această lucrare este chiar prima piesă de muzică clasică dedicată acestui instrument. Biletele se pot achiziționa începând cu 30 lei, pentru balconul lateral, și 40 lei, un loc în sală.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*