Social, Stiri Brasov

Muzeul Național Bran, redeschis într-o nouă locație

Muzeul Naţional Bran, instituţie din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost redeschis, joi, într-un nou spaţiu.

La eveniment au participat ministrul Valer-Daniel Breaz şi a secretarul de stat, Alexandru Pugna, anunţă MCIN.

Începând de joi, turiştii vor putea vizita obiectele provenite din fondul regal al Castelului Bran dar şi alte colecţii de artă reprezentative.

Muzeul Naţional din Bran a fost înfiinţat în 1957 şi până în 1991 a fost adminstrat de autorităţile locale judeţene din Braşov, după care a fost preluat de Ministerul Culturii.

Muzeul Naţional din Bran are trei secţii: Secţia Castel, care funcţionează în Castelul Bran, Secţia Etnografică, un muzeu al satului brănean, şi Vama Medievală.

Secţia Castel a fost închisă în 2009, când Castelul Bran a fost preluat de Dominic de Habsburg, toate piesele din castel deţinute de statul român fiind mutate în Vama Medievală.

Din luna august 2016, clădirea Vămii Medievale a intrat în posesia familiei de Habsburg care are şi castelul. În plus, terenul pe care se afla Secţia Etnografică a muzeului a fost retrocedat. Muzeul Naţional Bran are 10.000 de obiecte de patrimoniu.

În 2016, ministrul Culturii de atunci, Vlad Alexandrescu, anunţa că patrimoniul secţiei Vama Medievală Bran din cadrul Muzeului Naţional Bran va trece în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, prin Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. Acesta din urmă va preda colecţia în administrarea viitorului Muzeu al Comunei Bran.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*