Stiri Brasov, Timp liber

Opera „Flautul fermecat” revine la Brașov, în cadrul Festivalului Internațional W.A. Mozart

În Sala Operei Brașov, avea loc două evenimente, un concert simfonic susținut de Kamerata Kronstadt și opera „Flautul fermecat”, în cadrul Festivalului Internațional W. A. Mozart.

Pe 13 februarie, de la ora 18.30, în Sala Operei, va avea loc un concert simfonic susținut de Kamerata Kronstadt, dirijată fiind de masterul Cristian Oroșanu. În programul evenimentului sunt cuprinse lucrări precum „Sonata nr. 13, KV. 328”, „Divertimento KV. 137” și „Serenade nr. 6, KV. 239”. Spectatorii vor putea asculta și „Sinfonia Pastorella” pentru alphorn și orchestră de coarde, o lucrare a lui Leopold Mozart, tatăl marelui compozitor.

Prima piesă din concert, „Sonata nr. 13”, va avea 4 soliști la vioară, violă, contrabas și un invitat de marcă în orchestră, Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre, care va cânta pe o orgă portabilă. „Sinfonia Pastoritia” și „Sinfonia Pastorella” vor fi primele două lucrări din istoria muzicii clasice  care vor fi interpretate de solistul italian Carlo Torlontano la alphorn, un instrument specific Alpilor, folosit pentru a transmite semnale sonore.

„Acum mulți ani, am călătorit în Alpi și am zărit un alporn într-un mic magazin din munți. Am încercat să cânt la ei și a fost… dragoste la prima vedere! Am fost fasnicat de puritatea sunetului și ama vut sentimentul că țin un instrument viu în mâini. Simt vibrațiile lemnului, un sentiment pe care alte instrumente nu mi-l dau. Majoritatea timpului meu îi dedic promovării  alphorn-ului, tradițiilor și repertoriului legat de acesta. Intenția mea este să duc acest instrument în jurul lumii, astfel încât oamenii să se bucure împreună cu mine de melodicitatea acestui instrument”, afirmă muzicianul italian Carlo Torlontano.

Leopold Mozart a compus o serie de lucrări care implică instrumente mai puțin întâlnite într-o orchestră. El a fost impreionat de alphorn și a horărât să îl includă ca solit în „Sinfomia Pastorella”. Această lucrare este chiar prima piesă de muzică clasică dedicată acestui instrument. Biletele se pot achiziționa începând cu 30 lei, pentru balconul lateral, și 40 lei, un loc în sală.

 

Pe 16 februarie, de la ora 18.30, în Sala Operei, va avea loc operă „Flautul fermecat” de W.A. Mozart. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Daisuke Soga din Japonia, iar regia spectacolului este semnată de Anda Tabacaru. Rodica Gârștea este cea care a creat scenografia și costumele, iar Leonard Boga s-a ocupat de pregătirea corului.

Printre soliști se numără  Nicoleta Chirilă, Dan Popescu, Mihai Irimia, Maria Petcu-Catrina, Nicolae Zaharia, Simona Manole, Cristian Dicu, Cristina Radu, Asineta Răducan, Gabriela Hazarian, Aurel Aron, Marian Rește, Andromeda Nemeș, Andreea Gurguiatu, Anca Panait, Ton Tașcă și Dan Ionescu. Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. Prețului unui bilet este de 35 lei, în sală, și 25 lei, la balconul lateral.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*