Economic, Stiri Brasov

Impozitul de 500% pentru terenurile și clădirile lăsate în paragină, noutatea lui 2020. În cazul celorlalte dări se va aplica doar o indexare de 1,34%, promit edilii

Ca la fiecare început de an, Primăria Braşov a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre ce vizează stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2020. Teoretic, proiectul nu prevede modificări ale acestor dări, care ar urma să rămână la nivelul lui 2019, însă, totuși, acestea ar urma să fie indexate cu un procent de 1,34%, respectiv indicele de inflaţie stabilit pentru anul 2018.

Anul trecut însă, deși în proiectul inițial nu se luau în calcul majorări consistente, după ce bugetul Brașovului a fost vitregit de aproximativ 75 de milioane de lei de la bugetul de stat, în luna aprilie, aleșii Brașovului au decis să aplice totuși o majorare a impozitelor cuprinsă între 10 și 15%. Astfel, ținând cont de această experiență, dacă bugetul Brașovului va rămâne din nou cu unele minusuri, nu este exclus ca în aprilie, când se vor stabili de fapt aceste taxe aferente lui 2020, să se mai aplice unele indexări de substanță.

În schimb, proiectul de hotărâre aduce o noutate în ceea ce-I privește pe proprietarii de terenuri și imobile lăsate în paragină. Aceștia ar urma să plătească un impozit majorat cu 500%, în baza unor criterii care vor fi stabilite ulterior. Se vor aplica însă facilități la plata impozitelor în cazul proprietarilor care au executat pe cheltuiala proprie lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a imobilului. Tot de anul viitor ar urma să se plătească o taxă taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Braşov, prin aplicarea unui tarif de 1 leu/zi/turist.

În ceea ce priveşte stabilirea dărilor pentru anul 2020, persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, către Direcţia Fiscală (program luni, marţi, joi, vineri 8.00-16.30, miercuri 8.00-18.30), sau pe e-mail dirfiscala@brasovcity.ro sau dirfiscala@dfbv.ro. Aceste propuneri pot fi transmise în perioada 6 februarie – 28 februarie 2019.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*