Economic, Stiri Brasov

Preh angajează încă 350 de persoane la Ghimbav și mai investește 20 de milioane de euro

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, vrea să recruteze anul acesta 350 de oameni şi să ajungă la peste 2.000 de angajaţi în locaţiile din Braşov şi Iaşi.

Compania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov.

„La finalul anului 2018 aveam 1.700 de angajaţi, pentru ca în 2019 să ajungem la 2.050 de oameni. Căutăm atât operatori producţie, tehnicieni mentenanţă, ingineri de proces, logisticieni, cât şi dezvoltatori de hardware şi software pentru centrele noastre din Braşov şi Iaşi“, a declarat Transilvania Mihaela Forgaciu, general manager şi administrator al Preh România.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

Compania dispune la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în urmă cu trei o nouă unitate de 13.000 mp, destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii de la Preh România.

„Avem lansări în serie pentru piese noi de Audi, VW şi Porsche, cu un grad foarte ridicat de inovaţie tehnologică, care vor contribui la creşterea cifrei de afaceri. 2019 va fi un an provocator, mediile economic şi politic fiind momentan destul de volatile“, a mai spus Mihaela Forgaciu.

Compania şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 20 milioane de euro pentru achiziţionarea de mijloace de producţie noi, precum şi dezvoltarea unui centru de logistică. Anul trecut, Preh România a investit 23 milioane de euro în utilaje şi linii speciale, în vederea creşterii capacităţii de producţie.

„Piaţa auto se află sub spectrul nesiguranţei consumatorului, cauzată de către scandalul Dieselgate şi adoptarea noilor standarde WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) referitoare la consum, emisii şi eficienţa autovehiculelor. Mediul politic este afectat de tendinţele naţionaliste, care cresc îngrijorarea populaţiei. Toţi aceşti factori îşi vor lăsa cu siguranţa amprenta şi asupra evoluţiei pieţei auto“, a afirmat general managerul Preh România.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

12 Comentarii

 1. Montaj, slefuire lustruire

 2. Buna ziua momentan lucrez la Continental as dori sa las un CV unde anume as putea multumesc

 3. Chifor Gabriela

  Se poate și numai schimbul unu și doi?fara sch.trei

 4. Lungu marian Ionut

  Ași dori să lucrez in cadrul firmei dumneavoastră

 5. Mihaela Girbacea

  Buna ziua,
  Sunt interesata de un post in departamentul de logistica.

 6. Se gasesc CV-uri tipizate la sediul firmei

 7. Purcel Marius

  Buna ziua sunt interesat de un post de stivuitorist la firma dumneavoastra

 8. Cu pauza de masă în care nu ai timp nici să-ți mănânci desertul???? Cu Melec care vine încălțat cu pantofi luxoși și te tratează ca pe un animal???? Cu șeful/șefa de schimb,care îți spune să te”piși” în sticlă, dacă trebuie să mergi la toaletă???? Asta este o glumă marca Preh,nu-i așa ??? 😂😂😂😂 O mizerie de companie,care multinațională fiind,trebuie amendată de ITM !!! Pentru nerespectarea minimelor măsuri de protecție a angajatului și mai mult … pentru nerespectarea drepturilor la viață privată și igienă minimă !!!

 9. Asa isi fac ei reclama. Nu e real. Trimis Cv online, direct, dar nici un semn, nici macar interviu. Si cu siguranta nu pot spune ca nu sunt calificată (experiența peste 8 ani plus studii superioare MBA)…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*