Economic, Stiri Brasov

Dragnea: „Brașovul nu are nevoie de aceste creșteri bugetare”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după discuţiile cu primarii, că va exista o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cotele defalcate, iar la nivelul Capitalei să se hotărască în ce mod se împart banii, recomandând edililor o întâlnire cu ministrul de Finanţe.

„Eu i-am ascultat. Le-am spus că în discuţiile cu reprezentaţii Guvernului şi cu domnul Tăriceanu vor avea bugetele de anul trecut şi o parte din municipii vor avea veniturile mai mari. E o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cotele defalcate. Vor fi nişte modificări. Adică Guvernul va suplimenta de la bugetul de stat, acolo unde localitatea nu poate acoperi toată creşterea. Se măreşte cota care rămâne la localitate la 60%. Guvernul va aloca sumele necesare.  La consiliile judeţene vor merge cu 450 lei pe locuitor”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la nemulţumirile Gabrielei Firea legat de alocările bugetare pentru 2019.

„La Primăria Capitalei eu le-am spus că trebuie să se ducă la o întâlnire toţi primarii de sectoare şi primarul general la Ministerul de Finanţe. Din punctul meu de vedere să se hotărească. Cum vor decide aşa vom vota în Parlament. (…) Sunt municipii care nu mai au nevoie de aceste creşteri, de exemplu la Braşov, la Cluj. Banii Bucureştiului să decidă cum îi împart. Am înţeles că vineri vor adopta proiectul de lege, după care vine în parlament. Eu am avut o singură discuţie. M-au chemat şi am venit”,a mai spus Dragnea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*