Stiri Brasov, Turism

Ascensorul Elmas instalat în Tunelul timpului de la Castelul Bran, locul I la concursul mondial „Elevator World” din SUA

Liftul proiectat și produs de către compania brașoveană Elmas, instalat în „Tunelul timpului” de la Castelul Bran, a candidat la concursul internațional de desemnare a ascensorului anului 2019. Unicitatea acestui model i-a făcut pe jurații concursului mondial, care s-a desfășurat în SUA, să acorde premiul I acestuia, la categoria „lifturi speciale”.

Ascensorul „Stone”, după cum a fost botezat acesta, este parte integrantă a Tunelului Timpului, la rândul său considerat cea mai mare inovație din peisajul muzeogafic european actual.

Cabina liftului a fost special proiectată pentru Castelul Bran, fiind unică, cu un termen de garanție de 25 de ani de funcționare zilnică. Ascensorul deține și un record deosebit: efectuează cea mai lungă cursă avizată din România, de 31,5 metri, între cele două stații, cea de pornire și cea de sosire. De asemenea, liftul este prevăzut cu senzori pentru detectarea seismelor, senzori de fum, temperatură, umiditate, dar și senzori de detectare a gazelor. În cazul în care acestea se vor activa, cabina va fi direcționată spre stația superioară. Viteza de deplasare este flexibilă pentru a putea fi adaptată nevoilor și scenariilor media, iar în interiorul liftului s-au montat ecrane de ultimă generație, camere foto și video, făcând posibilă modificarea spectacolului media ori de câte ori se va dori acest lucru.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*