Stiri Brasov, Turism

Stațiune turistică de interes național cu grămezi de gunoaie pe stradă. Sistemul de pubele îngropate, scump și ineficient, dacă nu e bine administrat

De ani buni, autoritățile caută o soluție pentru a rezolva problema mizeriei din jurul rampelor de gunoi, iar varianta pentru care s-a optat este amenajarea unor pubele îngropate. Costurile nu sunt deloc mici, o astfel de ghenă costând între 46.000 de lei și 80.000 de lei, în funcție de sistemul de ridicare a platformei îngropate.

În județul Brașov, singura investiție din bani publici în pubele îngropate a fost realizată de către Primăria Predeal. Edilii au optat pentru această variantă atât pentru a asigura curățenia în zona rampelor, mai ales că vorbim de o stațiune turistică de interes național, cât și pentru ca locuitorii din zonă să nu mai aibă probleme cu „Moș Martin”, care se aproviziona de la containere. Sistemul a fost implementat în anul 2014, într-una din zonele de blocuri, însă acum a început să dea rateuri, probabil pentru că nimeni nu s-a ocupat și de întreținerea lui. Astfel, din cauza ninsorilor abundente și a frigului, echipamentul de ridicare a pubelelor s-a defectat, iar pubelele nu au mai putut fi ridicate la suprafață pentru a fi curățate. Din această cauză, acum, gunoiul este depozitat grămadă lângă gurile de aruncare care s-au înfundat. Acest lucru nu va duce decât la mai multă mizerie în zonă, iar sacii cu deșeuri vor redeveni o ispită pentru animalele sălbatice.

O companie din București se ocupă de curățenia Predealului

Sistemul funcţionează ca un lift, iar în acest sens maşina firmei de salubrizare este dotată cu o pompă hidraulică. Se conectează un furtun la platforma pe care stau coşurile de gunoi, şi imediat, prin presiune, ridică tomberoanele. În conformitate cu precizările firmelor care operează astfel de sisteme în Brașov, dar în zone private, instalația de ridicare trebuie întreținută periodic pentru a funcționa optim. În prezent, de salubrizarea stațiunii Predeal se ocupă compania bucureșteană Romprest.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Revista presei - turism ( săptămâna1-7 februarie ) - iVisit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*