Stiri Brasov, Timp liber

„Così Fan Tutte”, sâmbătă, la Opera Brașov, în cadrul Festivalul Internațional W.A. Mozart

În cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional W.A. Mozart, va avea loc, pe 9 februarie, opera comică „Così Fan Tutte” în Sala Operei, în timp ce, pe 11 februarie, spectatorii se pot bucura de un recital susținut de către tinerii instrumentiști din Orchestea Operei Brașov, la Centrul Multicultural al Universității „Transilvania” . 

Opera comică a lui W. A. Mozart, „Così Fan Tutte”, va avea loc în data de 9 februarie, de la ora 18.30, în Sala Operei. Libretul a fost scris de Lorenzo da Ponte, cel care semnează libretele altor două opere compuse de Mozart, „Nunta lui Figaro” și „Don Giovanni”. Subiectul prezent în „Così Fan Tutte”,este infidelitatea partenerilor. Dacă în celelalte două opera se axează pe cea a bărbaților, în cea de sâmbătă rolurile se vor inversa.

Din distribuția spectacolului fac parte soliștii Operei Brașov, printre care se numără Asineta Răducan în rolul Dorabellei, Liviu Iftene în cel al lui Ferrando, iar Anda Pop o va interpreta pe Fiordiligi. Mircea Holiartoc se va afla la pupitrul dirijoral. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu, iar scenografia de Rodica Garștea. Dan Antipa se va ocupa de regia tehnică. Prețul unui bilet în sala se ridică 35 de lei, iar dacă spectatorii care vor opta pentru balconul lateral vor plăti 25 lei.

 

Pe 11 februarie, de la ora 18.00, la Centrul Multicultural al Universității „Transilvania”, în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional W.A. Mozart va avea loc un recital în care protagoniștii, tinerii instrumentiști din Orchestra Operei Brașov, propun un eveniment 100% Mozart, spiritual compozitorului regăsindu-se în fiecare moment muzical.

Printre invitați se numără Gàbor Előd la vioară, Magdalena Lazăr la violă, Bartha Zsofia la violoncel, Andreea Dragomir la oboi, Diana Nedelea la flaut, iar la pian îl vom avea pe maestrul Ovidiu Mezei. Pentru programul serii au fost acele trei lucrări complexe și anume „Cvartetul în Re Major pentru flaut, vioară, violă și violoncel, KV. 285”, „Cvartetul în Fa Major pentru oboi, vioară, viola și violoncel, KV. 370” și „Cvartetul în Sol minor pentru pian, vioară, viola, violoncel, KV. 478”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*