Social, Stiri Brasov

40.000 de lei/lună, pentru ca Județeanul să intre în programul Național AVC. 65 de persoane cu accident vascular au ajuns la Urgență, în decembrie

Plenul Consiliului Județean Brașov a decis înfiinţarea unei linii de gardă de Neurologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, astfel încât unitatea sanitară să fie inclusă în Programul Naţional Acţiune Prioritară AVC. Până acum, cele două spitale din Brașov care tratează pacienții cu AVC, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie nu îndeplineau criteriile de a intra în program pentru că nu aveau un serviciu de gardă de neurologie în regim de permanenţă.

„După ce vom trimite hotărârea de Consiliu Judeţean la Bucureşti, va fi emis un ordin de ministru prin care va fi aprobată noua structură a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Acest demers este necesar pentru includerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în Programul Naţional AVC”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. Practic, linia de gardă la domiciliu în specialitate neurologie de la Spitalul Clinic Judeţean Braşov a fost transformată într-o linie de gardă continuă și va fi asigurată de cei 5 medici primari/specialişti în specialitatea neurologie angajaţi în cadrul spitalului.

Acest lucru impune și alte costuri, însă acestea se încadrează în bugetul prevăzut pe 2019, astfel că pentru înființarea acestei gărzi se vor aloca 40.000 de lei/lună.

Numărul pacienților care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean cu AVC este în creștere. Astfel, în luna iulie a anului trecut au fost înregistrate 21 de cazuri, în luna august, 34, în septembrie, 38, în octombrie, 39, în noiembrie, 44, iar în decembrie, 65.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*