Stiri Brasov, Turism

Brașovul a atras 1,3 milioane de turiști anul trecut și rămâne pe locul doi în topul preferințelor acestora

Brașovul rămâne pe locul doi în topul preferințelor turiștilor care s-au cazat la hotelurile și pensiunile din România, atrăgând 1,3 milioane de turiști anul trecut, la egalitate cu județul Constanța, dar de două ori mai mult decât județul Cluj.
Sosirile înregistrate în hotelurile și pensiunile turistice din România în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018 au fost de 12,8 milioane, în creştere cu 6,3% faţă de perioada similară din anul trecut, mai arată datele INS.  Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români au reprezentat 78,3%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 21,7% .
În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,3% din total turişti străini), iar din aceştia 85,5% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate anul trecut au fost de 28,44 milioane în creştere cu 5,7% faţă de cele din 2017. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români au reprezentat 81,4%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 18,6%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa ( 73,0% din total turişti străini), iar din aceştia 84,3% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene. Durata medie a şederii în 2018 a fost de 2,3 zile la turiştii români şi de 1,9 zile la turiştii străini.

Pe judeţe, numărul de sosiri ale turiştilor în 2018 a înregistrat valori mai mari în Municipiul Bucureşti (2,08 milioane de turiști), Braşov (1,3 milioane), Constanța (1,3 milioane) şi Cluj (652.000) iar numărul de înnoptări ale turiştilor a înregistrat valori mai mari în Constanța (5,0 milioane), municipiul Bucureşti (3,3 milioane), Braşov (2,6 milioane) şi Cluj (1,21 milioane).
Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini au provenit din Germania ( 326,2 mii), Israel (277,5 mii), Italia ( 240,2 mii), Franţa (170,6 mii) şi S.U.A. (165,5 mii).

Sosirea unui turist se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. În fiecare structură de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică se socoteşte o singură sosire pe turist, indiferent de numărul de înnoptări rezultate din şederea sa neîntreruptă.

Înnoptarea este intervalul de 24 ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în evidenţa spaţiului de cazare turistică şi beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spaţiului ocupat, chiar dacă durata de şedere efectivă este inferioară intervalului menţionat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Revista presei - turism ( săptămâna1-7 februarie ) - iVisit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*