Imobiliare, Stiri Brasov

Autorizații de construire pentru alte câteva sute de locuințe, în noul Tractorul. Pe Labiș ar urma să fie amenajat un nou cartier

Foto: Nelu Corbu

După ce inițial și-au prezentat proiectele fracționat, mai mulți dezvoltatori care vor să demareze construcția unor noi blocuri pe strada Nicolae Labiș, în noua zonă rezidențială Tractorul, și-au corelat planurile și au prezentat o formă unitară reprezentanților Primăriei Brașov, în luna noiembrie a anului trecut. Acum, au început să fie emise și primele autorizații de construire pentru cele aproximativ 1.900 de locuințe, care vor compune noul cartier din această zonă. Astfel, a fost autorizată începerea lucrărilor pentru 4 blocuri, care se vor vor fi ridicate la numerele 62 și 64 de pe această stradă. Două dintre blocurile autorizate vor avea 8 etaje și subsolt, iar celelate 2 blocuri, câte 4 etaje, fără subsol, autorizațiile având o valabilitate de 36, respectiv 24 de luni.

Noul proiect de pe Labiș a respectat regulile stabilite în vara anului trecut pentru construcții, inclusiv stabilirea exactă a gehnelor de gunoi, dar și a unor stații de autobuz care să deservească noul cartier, aceasta a fost avizată de către comisiile de specialitate.

 21 de blocuri noi, dar și o grădiniță

În total, după cum au precizat reprezentanții Primăriei, proiectul cuprinde cinci loturi de teren, respectiv o suprafață de teren de peste 100.000 mp, pe care ar urma să fie construite 21 de noi blocuri. Printre dezvoltatorii care ar urma să deruleze investiții se numără Cassa Nobel, care a mai construit și alte proiecte în această zonă, Besser Investments SRL, Morgan Towers SRL, Bronze Towers SRL, Millenium Towers SRL și Gold Towers SRL. Noul cartier ar urma să fie construit între străzile I.C Brătianu și Nicolae Labiș și va avea un total de 1.859 de locuințe. Vor fi construite atât blocuri cu câte 10 etaje, cât și cu câte 2 etaje și mansardă sau cu cât 3 și 4 etaje.

De asemenea, în incinta noului cartier, pe lângă spațiile verzi de lângă blocuri, ar urma să fie amenajat și un parc pe o suprafață de 5.000 de mp, două părculețe mai mici de câte 1.000 mp, dar și o grădiniță cu program prelungit pe 600 de mp, care ar urma să fie proiectată pentru 4 grupe. Grădinița va avea și ea o zonă verde proprie, însă va fi în mijlocul noului cartier, lângă parc.

Un nou cartier aprobat în zona Tractorul: aproape 1.900 de apartamente, un parc de 5.000 de mp, dar și o nouă grădiniță

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Promisiuni de parc, gradinita si alte cele, in timp ce poza e graitoare pt ce s-a facut in zona in materie de infrastructura exterioara blocurilor…trist!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*