Imobiliare, Stiri Brasov

Proiectul Coresi va fi replicat la Reșița. Francezii de la Ceetrus au preluat un teren de 22,7 hectare din cea mai veche fabrică din România

Dezvoltatorul imobiliar Ceetrus România (fostul Immochan România, divizia imobiliară a grupului Auchan) a fost desemnat câștigătorul licitației platformei Mociur din cadrul UCM Reșița, aflată în insolvență, potrivit unui anunț al Uzinei, remis Bursei de la București.

Licitația pentru achiziția platformei Mociur a avut loc pe 28 ianuarie, iar Ceetrus a fost singurul ofertant care a cumpărat caietul de sarcini, iar prețul de pornire al activului a fost de 2,84 milioane de euro.

 Platforma Mociur, fosta platformă de turnătorie, are o suprafață de 22,7 ha și este separată de activitatea principală a UCM Reșița, aflată într-o altă zonă.

CEETRUS, fosta Immochan, a investit pe plan local 300 de milioane de euro. Cel mai de anvergură proiect de pe plan local este cel de la Brașov, acolo unde terenul fostei fabrici Tractorul a fost transformat într-un pol urban cu spații de retail, birouri și apartamente. La Reșița, francezii de la Ccetrus ar urma să replice proiectul Coresi de la Brașov, urmând să dezvolte un centru comercial în jurul căruia vor fi construite o zonă rezidențială și una de birouri.

Istoria UCM Reșița a început în 1771, prin darea în exploatare a primelor furnale și forje, care au pus bazele celei mai vechi unități industriale din România. În prima perioadă a existenței, uzinele au aparținut Fiscului austriac, care își exercita controlul prin intermediul Direcției miniere bănățene.

Prin momentul inaugurării lor, uzinele din Reșița devansează fondarea unor fabrici de renume precum Krupp Germania (1811), Vitkovice (1829), Donavitz (1836), MAN (1834), Sulzer (1834), Burmeister Wain (1843), Skoda (1851).

Înainte de 1989, pe platforma de la Reșița lucrau peste 14.000 de salariați. La finalul anului 2017, numărul acestora era de 835. Compania a fost privatizată în 2003, când INET AG, înregistrată în Elveția, reprezentată de un om de afaceri avansat în presă ca având relații de business cu Bogdan Buzăianu, etichetat de fostul președinte Traian Băsescu drept „unul dintre băieții deștepți din energie”, a preluat 51% din acțiuni de la APAPS. În prezent, INET deține o participație de 96,7% din capital.

La sfârșitul anului 2011, administratorii UCM Reșița au decis să deschidă procedura de insolvență cu intenția de reorganizare a activității.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*