Stiri Brasov, Turism

Proiect pe Axa BBC: Tren direct Brașov – București care să facă „doar” o oră și 50 de minute, fără opriri în gările de pe traseu

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că unul dintre planurile „Axei BBC” este introducerea unui tren de mare viteză între Braşov şi Bucureşti.

Nu va opri în alte stații

„Vrem să introducem şi un concept propriu de mobilitate. Până vin chinezii să facă autostrada Comarnic – Braşov, vrem să introducem o cursă rapidă pe calea ferată Braşov – Bucureşti, fără oprire între staţii intermediare. În acest mod, se va economisi între o oră şi o oră jumătate”, a declarat primarul.
Edilul a precizat că această cursă ar urma să fie administrată de o societate comercială creată de cele două municipalităţi, acesta urmând să achiziţioneze şi trenul. De asemenea, el nu consideră că ar exista o problemă legală în înfiinţarea unei curse, din moment ce infrastructura feroviară a statului român este administrată şi de alţi operatori privaţi, scrie bzb.ro.

Cum e acum: 2 ore și 50 de minute – 3 ore şi 45 de minute

În prezent, conform datelor disponibile pe site-ul CFR Călători un tren Inter Regio, parcurge cei 166 de kilometri dintre Braşov şi Bucureşti în 2 ore şi 50 de minute, iar un tren Regio în aproximativ 3 ore şi 45 de minute. Practic, dacă timpul s-ar reduce cu o oră, în tren ar putea ajunge de la Braşov la Bucureşti într-o oră şi 50 de minute.
Pe de altă parte, în ultima şedinţă de plen a Consiliului Local Braşov, aleşii au votat o hotărâre privind cotizaţia anuală a municipiului Braşov pentru Axa Asociaţia „Axa de dezvoltare Braşov – Bucureşti – Constanţa” (Axa BBC), în cuantum de 154.000 lei/an. În schimb, la propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va dezbate un proiect de hotărâre potrivit căreia Capitala ar urma să plătească anual o cotizaţie de 2,98 milioane de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

 1. Inca o vaca de muls pentru primarii astia “eficienti”. Constanta se darama, Brasovul “se regenereaza urban” iar de Bucuresti nu mai vorbim… Inventivi “romanii” astia cand e vorba de sifonat bani publici.

 2. Perfect
  Aeroport – rezolvat
  Autostrada Brasov- Bucuresti -rezolvat
  Tren de mare viteza – se rezolva .
  Este cumva 1 aprilie ????

 3. Pingback: Axa BBC - Trenuri expres de la munte la mare | UrbanizeHub

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*